Rocktörténeti időutazás

Rocktörténeti időutazás
„A múltat a jelenen keresztül visszük át a jövőbe”

2019. augusztus 30. | Rocktörténeti időutazás, Bakáts Feszt, Rockmúzeum, Mester Galéria és Közösségi Tér, Kállay Gáborné, Vincze Angéla, Zselencz László

A nagysikerű Bakáts Feszt pénteki, kezdő napján került sor a Rockmúzeum gazdag tárgyi anyagából összeválogatott, Rocktörténeti Időutazás elnevezésű vendégkiállítás megnyitójára a Mester Galéria és Közösségi Térben.

Az eseményen Kállay Gáborné mondott beszédet, aki felelevenítette tinédzser éveinek emlékeit, amikor minden fiatal a nagy generáció „szentháromsága”, az Illés-Metró-Omega koncertjeire járt, lemezeik kézről kézre vándoroltak. Mint elmondta, a tárlatnak jobb helyet nem is lehetett volna találni, hiszen a két éve átadott ifjúsági közösségi tér a mai nemzedéknek adhat ízelítőt szüleik fiatalságának életérzéséből. Az alpolgármester a megjelenteknek mind a kiállítás megtekintéséhez, mind a Bakáts Feszt programjaihoz jó szórakozást kívánt.

Vincze Angéla, a galéria művészeti vezetője kérdezz-felelek játékkal nyitotta meg a tárlatot Zselencz László „Zsöcivel”, aki legendás rockzenekarok (EDDA, P. Box, Dinamit) basszusgitárosaként élte meg a rockzene hazai aranykorát. Jelenleg is aktív, a zenélés mellett a Rockmúzeum tárlatvezetője, és három évtizedet dolgozott a ferencvárosi Dési Művelődési Házban is. „Zsöci” felbecsülhetetlen értékű basszusgitárjaival és az Edda zenekar első nagy korszakából való arany- és platinalemezekkel járult hozzá a kiállítás anyagához, valamint legendás Edda-dalok akusztikus verziójával emelte a megnyitó hangulatát.

A kiállításon a magyar könnyűzene történetének relikviái (korabeli plakátok, fotók, lemezek, fellépőruhák és hangszerek) mellett a honi hangszergyártás érdekes darabjai, valamint rádió- és színpadtechnikai kuriózumok tekinthetők meg.

A kiállítás szeptember 13-ig látogatható a Mester u. 5. szám alatti Mester Galéria és Közösségi Térben, hétfőtől péntekig, 10 és 18 óra között.Impresszum  Adatvédelem