Irány Európa!

Irány Európa!
Európa Liga csoportkörben a Ferencváros!

2019. augusztus 30. | labdarúgás, Európa Liga, sport, FTC, Suduva, Ferencváros, Ludogorec, CSZKA Moszkva, Espanyol

15 év után először sikerült a bravúr: európai kupa csoportkörbe jutott a Ferencváros labdarúgó csapata. A július óta tartó menetelés mérlege egy elvesztett mellett három megnyert összecsapás. Az Európa Liga csoportkörét szeptember 19-én kezdjük Barcelonában az Espanyol gárdája ellen.

Szerhij Rebrov csapata csütörtök este az elmúlt 15 év legfontosabb mérkőzésére vonult ki a szokás szerint teltházas Groupama Arénában. Ha nyerünk, irány Európa! A selejtezőbeli utolsó ellenfelünk a Suduva volt. A litván csapat évek óta tartó jó szereplésével szinte meghazudtolja a futball „gravitációját”: gyenge labdabirtoklási és kapura lövési mutatók mellett rendkívül szervezett védelemmel és kellemetlen stílusukkal rendre megizzasztják, vagy éppen ki is ejtik jóval magasabbra taksált ellenfeleiket, legutóbb éppen a tavaly a Fradit búcsúztató Maccabit. Ezúttal is két gólt szereztek három kapura tartó próbálkozásból. A Ferencváros erényeit bizonyítja, hogy kétszer is megfordította az összecsapást, így Varga Roland és Signevic büntetőivel, valamint Boli és Tokmac szépségdíjas találataival összesítésben 4-2-re nyert. A 2004-es UEFA-Kupa szereplés óta csapatunk megjárta a másodosztályt is, 10 éve pedig már csaknem az összeomlás szélén állt, de az azóta tartó tudatos és eredményes építkezés elérte célját: a Ferencváros ismét az ország egyik legerősebb csapata és visszatért az európai porondra. A rendkívül sikeres év után a csütörtök este végleg megkoronázta az FTC 120. jubileumát.

A fordulatos, izgalmakkal teli mérkőzés egy igen lényeges tanulsággal is szolgált: az őszi csoportmeccsekre feltétlenül szükséges a védelmünk mentális és taktikai fejlődése, hogy helyt tudjunk állni a csoportban.

A bejutás másnapján az Európai Labdarúgó Szövetség sorsolásával összeállt a csoportkör beosztása. A Ferencváros csoportjába került a bolgár Ludogorec, a CSZKA Moszkva, valamint az Espanyol. A bolgár bajnokkal a júliusi BL-selejtező után újra találkozik csapatunk. Akkor meglepetésre kettős győzelmet arattunk, de óvatosságra inthet, hogy a Ludogorec nyilván ég a visszavágás vágyától. Bár klasszikus értelemben vett „sztárcsapat” nem került csoportunkba, a rendkívül erős oroszok és a kontinens legerősebb bajnokságában legutóbb hetedik Espanyol ellen Lovrencsics Gergőék minden tudására, erőn felüli teljesítményére szükség lesz a tisztes helytálláshoz, pontok szerzéséhez.

Gratulálunk a rég várt bravúrhoz, és izgatottan várjuk a „kupaőszt”!

(fotó: nso.hu)Impresszum  Adatvédelem