Felavatták a felújított FESZ-Szakrendelőt

Felavatták a felújított FESZ-Szakrendelőt
Belülről is megszépül a Mester utcai rendelőintézet

2019. augusztus 28. | Mester utcai Szakrendelő, Ferencváros Önkormányzata, Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ, felújítás, átadás, Bácskai János, Makai Martina, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Szeptemberben folytatódik a Mester utcai Szakrendelő felújítása – közölte Bácskai János polgármester augusztus 28-án, amikor átadta a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ homlokzati és energetikai korszerűsítési beruházását. Ősztől az intézmény belsejét renoválják több ütemben, hogy a munkálatok idején is zavartalanul fogadhassák a betegeket.

Ferencváros Önkormányzatának régóta dédelgetett terve volt a Mester utcai Szakrendelő, valamint a József Attila-lakótelepen lévő Epres Óvoda épületének energetikai korszerűsítése. A forrást végül Magyarország Kormánya és az Európai Unió Kohéziós Alapja biztosította az „Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése Ferencvárosban” elnevezésű pályázat támogatásával. Mivel a két épület felújításának költsége jóval meghaladta az elnyert 209 millió forintot, a kerület – saját forrásból – további 109 milliót biztosított a munkálatokra. A rendelőintézet szeptember elején induló belső rekonstrukciójára pedig újabb 100 milliót állítottak be.

Az energetikai fejlesztés átadásán Bácskai János bizalmat és gyógyulást sugárzó épületnek nevezte a megszépült külsejű intézményt, és úgy fogalmazott: Ferencváros már nemcsak zöld és tiszta, hanem csinos is. A városrész egészségügyi beruházásairól szólva utalt arra is, hogy a budapesti centrumkórházak közül a legnagyobb, a dél-pesti is itt, a Szent István Kórház alapjain épül majd fel.

Az eseményen Makai Martina, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: az energetikai korszerűsítés által a ferencvárosi szakrendelő nemcsak esztétikusabb és komfortosabb lett, de az üzemeltetése is gazdaságosabbá vált. Hozzátette: Ferencváros ezzel a beruházással előrelátó gondoskodásról tett tanúbizonyságot, környezettudatosságot mutat, és példával szolgál más önkormányzatok számára is. A politikus közölte: a kormány célja, hogy minél több intézményt korszerűsítsenek energetikailag, ezzel is csökkentve a kiadásokat, és az ország ökológiai lábnyomát.

A Mester utcai Szakrendelő energetikai korszerűsítése során megvalósult az épület teljes homlokzatszigetelése 1500 négyzetméteren, 233 darab rossz szigetelési mutatójú ablakot cseréltek ki új, hőhídmentes műanyag nyílászáróra, megtörtént az udvari földszintes épület lapos tetejének hő- és vízszigetelése, kiépítettek egy 230 elemből álló napelemrendszert, valamint egy új villámvédelmi rendszert, továbbá 3 vadonatúj gázkazánt is kapott az intézmény. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak az épület energetikai mutatói javultak jelentősen, hanem a városkép megújításában, modernizálásában is előrelépés történt.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem