Ferencváros Zöld és Tiszta

Ferencváros Zöld és Tiszta
Két útburkolat-tisztító gépet állít munkába az önkormányzat

2019. augusztus 27. | Ferencváros Önkormányzata, Bácskai János, FESZOFE, köztisztaság, járdatisztító gép, dr. Bácskai János, Sajó Ákos, Belső- Ferencváros, Középső-Ferencváros, József Attila-lakótelep, MÁV-Aszódi telep

Augusztus 27-én, az Ecseri úti metrómegálló előtti téren tekintette meg dr. Bácskai János polgármester és Sajó Ákos önkormányzati képviselő az új, nagyteljesítményű járdatisztító munkagép tesztüzemét.

A kerület számos pontján „bevethető” járdamosó gép már augusztus közepe óta próbaüzemben működik. Ferencváros Önkormányzata az ősz végi-tél eleji fagyok beálltáig tervezi a gép használatát, mellyel a nagy terheltségű köztéri burkolatok tisztántartása rossz időjárási viszonyok között is fenntartható lesz. A jármű által alkalmazott speciális, nedves technológia lehetővé teszi a hatékony, pormentes tisztítást és megkönnyíti a későbbi, kézi takarítást, így együttműködve a közterek tisztántartását végző FESZOFE Nonprofit Kft.-vel.

Az önkormányzat felelős gazdálkodása tette lehetővé, hogy idén májusban a képviselő-testület megszavazza a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges keretet. Belső- és Középső-Ferencvárosban, valamint a József Attila-lakótelep és a MÁV-Aszódi telep meghatározott pontjain lehet ezentúl munkanapokon találkozni a gépekkel, melyek többek közt a nagy forgalmú gyalogos járdák, vendéglátóhelyek, közterek aszfalt és díszburkolatait tartják karban.

A közbiztonság megteremtése után a köztisztaság terén is a lehető legmagasabb szintre lép Ferencváros Önkormányzata – mondta el dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere. „A gépek munkanapokon 6-8 órát dolgoznak, egészen a fagyok beálltáig, majd terveink szerint tavasztól újra munkába állhatnak, és rendszeressé válik ez, a normál takarításnak éves szinten a töredékébe kerülő kiegészítő szolgáltatás” – tette hozzá.

Az augusztus elején elindított, 150 ferencvárosi ház előtti, heti kétszeri járdatisztítási program után egy újabb kezdeményezéssel járul hozzá Ferencváros Önkormányzata a zöld és tiszta Ferencváros fenntartásához.Impresszum  Adatvédelem