Zöldike játszótér és közpark felújítási program

Zöldike játszótér és közpark felújítási program
Új játszóteret kapott az Aszódi lakótelep

2019. augusztus 23. | Zöldike játszótér és közpark felújítási program, MÁV-Aszódi telep, Zombori játszótér, felújítás, átadás, Bácskai János, Sajó Ákos, Gyurákovics Andrea

Teljes egészében megújult a MÁV-Aszódi telep központi játszótere, a Zombori játszótér. A Zöldike játszótér és közpark felújítási program egyik első hajtásaként a terület új térkő és gumiburkolatokat, fedett homokozót, valamint modern játszó eszközöket kapott. A program azt ígéri, két éven belül a IX. kerület összes játszótere új külsőt kap.

A megszépült játszótér gyerekprogramokkal egybekötött átadóján Bácskai János polgármester elmondta, mivel Ferencváros a fiatal családok és az új lakásvásárlók kedvelt kerületének számít, az önkormányzat az elmúlt években a Családok éve jegyében megkezdte a játszóterek felújítását. A Zöldike program közterületi felújításaira további 330 millió forintot szavazott meg a testület, amelyből a polgármester szeretné az összes játszóteret olyanná formálni, hogy az minden gyerek korosztály igényeit kielégítse.

Az esemény Kalap Jakab zenés bábműsorával indult, majd az apróságok kipróbálhatták az óriás buborékfújást és az arcfestést, de magukra tetováltathatták a csillámpóni mellett a Zöldike logót is. Sajó Ákos önkormányzati képviselő, aki az Aszódi lakótelepen született, felidézte, gyerekkorában inkább pusztaságra hasonlított a tér, ahol azonban volt egy betonmedence, amit nyáron fürdésre, ősztől tavaszig pedig focizásra használtak. Gyurákovics Andrea képviselő, a Zöldike program vezetője köszönetet mondott az itt lakók ötleteiért, a testület és a szakemberek munkájáért, hogy közös erővel olyan játszóteret hoztak létre, amely mindenki megelégedésére szolgál.

A korábbi közterület fejlesztési ciklusban újult meg fővárosi együttműködéssel 2016-ban a teljes Nehru part, majd a kerület saját forrásból felújította a Ferenc teret, valamint a Tinódi és a Mihalkovics játszóteret. Azóta a József Attila-lakótelepi Nagyjátszóteret is korszerűsítették, a Máv-Aszódi lakótelepen pedig műfüves pálya, szabadtéri fitneszpark és futópálya épült. Jelenleg a Tűzoltó utcai Tűzliliom park átalakítása zajlik család- és kutyabarát játszótérré.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem