A nyár utolsó Fradi meccsét nézhettük a szabadban

A nyár utolsó Fradi meccsét nézhettük a szabadban
Közös szabadtéri EL-meccsnézés

2019. augusztus 22. | labdarúgás, mérkőzés, sport, FTC, Suduva, Ferencváros, BL, Nagyjátszótér, ifj. Albert Flórián, Bánki József, Bácskai János

A Bajnokok Ligája selejtezőjéből kiesett Ferencváros most az Európa Ligában harcol a főtáblára jutásért. Az FTC-nek most a litván Suduva együttesén kell túljutnia ahhoz, hogy 15 év után újra a csoportkörben szerepeljen a második számú Európa kupában. Az önkormányzat az izgalmas mérkőzésre ismét óriáskivetítős meccsnézést szervezett a József Attila-lakótelepi Nyúldombon, ahol ezúttal is lelkes szurkolók és exfocisták teremtettek igazi meccs hangulatot.

A József Attila lakótelep idei nyári programjait a kertmozizás és a szabadtéri focimeccs nézés fémjelezte. Utóbbi már a Fradi első BL közvetítésen is akkora sikert aratott, hogy nem volt kérdés a folytatás. A Fradi szurkolók augusztus 22-én a litván Suduva otthonában az Európa Liga-rájátszásának első felvonását kísérhették figyelemmel.

Ahogy a korábbi közvetítéseken, a közönség most is élőben találkozhatott a Fradi egykori csillagaival. Az eseményre ezúttal Bánki József „Dodó” középpályás labdarúgó, újságíró és Ifj. Albert Flórián válogatott focista, edző álltak színpadra, hogy együtt értékeljenek. Flóri azt sem felejtette el elmesélni, hogy apja, az Aranylabdás legenda a lakótelepi Hurok utcában lakott, így megtiszteltetés számára a közös meccsnézés. A volt futballista elmondta, bár a Suduva az előző körben óriási meglepetést okozott azzal, hogy búcsúztatta az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesét, ezzel együtt is a magyar bajnokcsapat tekinthető a párharc esélyesének. Ugyanakkor hozzátette, hiányolja az állandóságot a Fradiból, mivel állandóan cserélődnek a játékosok. Hozzátette, a BL-ben szerzett rutin is mindenképp erősíti a csapatot.

A félidőben tombolát sorsoltak, így a szerencsés nyertesek ezúttal is értékes nyereményekkel: Fradi mezzel, sapkával, labdával térhettek haza. Azért pedig, hogy minél többen érezzék magukat nyertesnek, a polgármester a B jelű tombola tulajdonosokat egy sörre is meghívta. Az első félidőben a Ferencváros volt fölényben, a másodikban is számos helyzetet kialakított, de azokat nem tudta gólra váltani. Szerencsére az ellenség sem, így az eredmény a továbbjutást előirányzó 0-0 lett, a rajongók és a szakértők mégsem voltak maradéktalanul elégedettek. – Keresztbe lenyelhettük volna őket, de hiányzott a bátorság és vagányság a támadó játékunkból – mondta el kérdésünkre Bánki Dodó, aki szerint a Fradi egyértelműen jobb csapat középszerű ellenfelénél, ezért az itthoni meccsen mindenképp meg kell őket verni. Egy ilyen jó közönség ezt érdemli – tette hozzá az exfutballista. A visszavágó mérkőzést augusztus 29-én rendezik meg a Groupama Arénában, ahol eldől a csapat csoportkörbe kerülése.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem