Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban

Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban
Tehetségbarát Önkormányzat díj

2019. július 3. | tehetséggondozás, Tehetségbarát Önkormányzat díj, Új Nemzedék Központ, Bácskai János, Nyerusay Viktória, Mester Galéria és Közösségi Tér, Illés Boglárka, Csáki András

Tehetségbarát Önkormányzat díjat vehetett át Ferencváros az Új Nemzedék Központtól a kerületben zajló kiemelkedő tehetséggondozási munkáért. Az elismeréssel járó 1,5 millió forintot Bácskai János adta át Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria és Közösségi Tér vezetőjének július 3-án. A rendezvényen Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is beszédet mondott.

A régmúlt, a közelmúlt és a jelen ferencvárosi tehetségeit is megidézték a Mester Galériaban tartott ünnepségen: a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és az olimpiai bajnok Magyar Zoltán gondolatai mellett Csáki András Junior Prima díjas gitárművész játékát is hallhatták a megjelentek. Mindhármukban közös, hogy ferencvárosi iskolából indultak, tálentumukat pedig kiemelkedő tudományos, sport- és művészeti teljesítményre tudták váltani.

„A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja” – kezdte köszöntőjét Szent-Györgyi szavaival Bácskai János. – A kormány és az önkormányzat támogatja a tehetségek megtalálását, felismerését, gondozását, komoly tehetséggondozó munka folyik a kerület sok általános és középiskolájában, tehetségpont működik többek közt az Ádám Jenő Zeneiskolában, a Molnár Ferenc és a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában – közölte a polgármester, majd köszönetet mondott az oktatási intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Hozzátette: a „deák” Közalapítvány két évtizede segíti a kerületi nehéz sorsú tanulókat, a Mester Galériát pedig egyedülálló helynek nevezte, amely az év 365 napján a diákoké, ahol otthon érezhetik magukat, ahol csak ők állítanak ki, és ahol számtalan egyéb program is várja őket.

Illés Boglárka tehetséges nemzetnek nevezte a magyarokat, amit a sport és tudomány területén elért eredmények bizonyítanak. – A magyar fiatalok ma is világraszóló sikereket érnek el, az pedig, hogy kibontakoztathassák képességeiket, hogy értéket teremthessenek a társadalom számára, ma nemzetstratégiai célkitűzés – jelentette ki a helyettes államtitkár, aki azt is elmondta, Ferencváros komoly múlttal rendelkezik a tehetséggondozásban.

Az esemény végén Bácskai János átadta a Tehetségbarát Önkormányzat díjjal járó emléklapot és pénzjutalmat Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria szakmai vezetőjének.Impresszum  Adatvédelem