Idősek juniálisa

Idősek juniálisa
Egy felhőtlen délután a lakótelepen

2019. június 27. | „Idősek juniálisa, József Attila-lakótelep, Platán Idősek Klubja, Bácskai János, A teljesség felé, Kunsági Andrea, Kökény László

Hetedik alkalommal teltek meg a Platán Idősek Klubja kertjében felállított árnyas asztalok a klub hagyományos juniálisán.

A másodjára kiérdemelt idősbarát önkormányzat címet Önöknek is köszönhetjük – mondta megnyitójában Bácskai János polgármester. A teljesség felé idősügyi programsorozat már elérte az ezredik programot, de ezek nem jöhettek volna létre, ha a kerületi szépkorúak nem vennének részt rajtuk. Továbbra is olyan eseményekre van szükség, amelyeket megtöltenek, erre törekszik az önkormányzat.

Egy Krúdy-idézettel folytatta: „Már kihajnalodott, a Bakáts téri torony megvilágosodva állott a tér közepén, mint a lelkek lajtorjája. Szél sírdogált a templom falai körül. A szülészeti klinika fehér ablakaival és függönyeivel, lámpásaival odalent maradt a téren, mint az élet malma, ahol örökké folyik a munka.” A polgármester meghívta a jelenlévőket a frissen elkészült Bakáts téri templom hivatalos átadására, amelynek megújult tornya és óraszerkezete, így az 1971 után újraindított harangjátékot felvételről a jelenlévők is hallhatták. Hozzátette, a harangok éjjel pihennek, csak reggel 6 órától este 10-ig jelzik a pontos időt, továbbá változás, hogy a templomkert ezentúl a kutyások számára nem lesz nyitva. Jó mulatást kívánt a délutánra, Kunsági Andrea és Kökény László retró slágerekből álló műsorához, s ajánlotta saját készítésű somlói borát.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem