Nem találtak károsanyagot

Nem találtak károsanyagot
Szakértői vizsgálat a Telepy utca 34.-ben

2019. június 26. | Szakértői vizsgálat, Telepy utca 34., galvanizáló üzem, Ferencváros Önkormányzata, Kállay Gáborné, Baranyi Krisztina

Az önkormányzat megrendelésére a katasztrófavédelem szakértői vizsgálták át a Telepy utcai egykori alagsori üzem helyiségét.

A Telepy utca 34. alagsorában található önkormányzati tulajdonú helyiséget hosszú évekig galvanizáló üzem számára bérelték. Egy idő után a bérlő jelezte, hogy nem tudja már kigazdálkodni a bérleti díjat, így elállt a további bérléstől. Az üzemben azonban maradtak vegyi anyagok, amelyeket később az önkormányzat elszállíttatott.

Baranyi Krisztina önkormányzati képviselő bejelentése alapján – aki szerint rákkeltő anyagokat tároltak a pincében – az önkormányzat felkérte a katasztrófavédelmet, hogy vizsgálják meg a helyiséget, található-e károsanyag-maradvány.

Kállay Gáborné alpolgármester tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem mobillaborja gázkromatográf segítségével megállapította, hogy semmilyen mérgező anyag nem található az alagsori helyiségben. Az alpolgármester hozzátette, a társasház lakóitól nem érkezett kérés vagy panasz ez ügyben, azt csak Baranyi képviselő asszony fogalmazott meg.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem