Ferencváros első család- és kutyabarát parkja

Ferencváros első család- és kutyabarát parkja
Megújul a Tűzliliom park

2019. június 21. | Ferencváros Önkormányzata, dr. Bácskai János, Tűzliliom park, Gyurákovics Andrea, dr. Kulpinszky Eleonóra

Ferencváros Önkormányzata legújabb, Zöldike névre keresztelt játszótér és közpark-felújítási programját a helyszínen jelentette be dr. Bácskai János polgármester, valamint Gyurákovics Andrea és dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő.

„Az önkormányzat mindig is elkötelezett volt a közterületek fejlesztése és a zöldterületek növelése iránt, ez utóbbi aránya közelít a negyven százalékhoz, mely fővárosi tekintetben is kiemelkedőnek számít” – hangsúlyozta a tájékoztató kezdetén dr. Bácskai János.

A már munkaterületté nyilvánított Tűzliliom park bejáratánál Ferencváros polgármestere bejelentette: az önkormányzat új lendületet kíván adni az évek óta zajló játszótér- és parkfelújításnak is, két éven belül megújul Ferencváros valamennyi játszótere. Erre az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően nyílt lehetőség, így a 2,7 milliárd forintos felhasználható összköltségből a képviselőtestület további mintegy 330 millió forintot szavazhatott meg erre a célra.
Részben fővárosi támogatással 2016-ban megújult a Nehru-park, teljes egészében kerületi forrásból pedig többek közt a József Attila-lakótelepi Nagyjátszótér, a Tinódi park és a Ferenc tér. Ezeken a helyszíneken a közösségi tervezés sikeresen megvalósult a gyakorlatban is. Még ebben az évben elkezdődik továbbá a Haller park teljes körű rehabilitációja, amelyre 400 millió forintot fordít a kerület.

A Zöldike programban szintén számítanak a helyben élők javaslataira, a városvezetés és a közösség közötti párbeszédért Gyurákovics Andrea önkormányzati képviselő lesz felelős a jövőben.
A képviselő asszony szerint fontos, hogy ne csak az elkészült játszótereket, de a készülőfélben lévő közösségi tereket is bemutassák.

A szabadidőpark a kerületben egyedülálló módon egy időben lesz biztonságosan használható gyerekek és kutyák számára, várhatóan az ebtartó szülők nagy örömére. Az ő igényeik megismeréséhez tart hónapok óta megbeszéléseket dr. Kulpinszky Eleonóra, a játszótér ötletgazdája. Elmondása szerint egy gyermekeit és kutyáját sétáltató anyát megismerve született meg benne a park új arculatának ötlete.
A terület önkormányzati képviselője bízik abban, hogy a közösségi tervezés eredményeként egy modern, sok zöldterülettel rendelkező biztonságos, árnyékos, szórakoztató és élhető közterület születik majd Középső-Ferencvárosban, a Tűzoltó és a Liliom utca sarkán.Impresszum  Adatvédelem