Fészekhagyók ’19

Fészekhagyók ’19
Vizsgakiállítás a Mester utcában

2019. június 20. | kiállítás, megnyitó, Vincze Angéla, Mester Galéria és Közösségi Tér, Mészáros László, Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium, Vékony Fanni

A Mester Galéria és Közösségi Térben június 20-án tárlat nyílt a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium esti munkarendű ötvös és kerámia szakos hallgatóinak vizsgamunkáiból.

A megnyitó elején Mészáros László köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kerület számos helyszínt biztosít a művelődésnek, kultúrának. Többek közt művelődési ház, emlékhely, színház - és természetesen ez a galéria is, amely Vincze Angéla tanárnő vezetésével közösségi térként is működik, ahol igazi tehetséggondozás is zajlik.
Ferencváros Önkormányzata Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottságának elnöke megköszönte a Kisképző növendékeinek, hogy elhozták a csodás ötvös és keramikus munkáikat, az általuk készített ékszereket és egyéb használati tárgyakat.

A Mester Galéria és Közösségi Tér művészeti vezetője, Vincze Angéla Kodály Zoltán gondolataival köszöntötte a jelenlévőket. „Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud. Az igazi művészet az emberiség emelkedésének egyik leghatalmasabb eszköze, s aki azt minél több embernek hozzáférhetővé teszi, az emberiség jótevője!”

A tárlatot Vékony Fanni formatervező művész nyitotta meg, aki a Kisképzőt a Harry Potterből megismert Roxfort boszorkány- és varázslóképző iskolához hasonlította. Beszédében méltatta a Kisképző művésztanárait, akik töretlen lelkesedéssel, tudással és frissességgel adják át a titkot a varázslótanoncoknak. Az ő kezük alól kerültek ki ezek a teáskészletek, ékszerek, kávékiöntők, melyeknek megformálásához rengeteg tanulás, anyagismeret és tehetség szükséges.

A kiállítás megtekinthető: 2019. július 15-ig a Mester Galéria és Közösségi Térben (Mester u. 5.)Impresszum  Adatvédelem