Bölcsődei gyermeknap

Bölcsődei gyermeknap
Együtt a család az Aprók Házában

2019. június 15. | Bölcsődei gyermeknap, Aprók Háza Bölcsőde, Zombory Miklós, Bányai Krisztina, felújítás, korszerűsítés

Közös időtöltésre invitálta a kisgyermekes családokat június 15-én a Ráday utcai Aprók Háza Bölcsőde. Az eseményt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg.

„Nagy szeretettel és gondossággal készülődtünk a nevelőkkel közösen a bölcsődei gyermeknapra” – mondta el Bányai Krisztina bölcsődevezető.
„A rengeteg, a nagy melegre való tekintettel javarészt vizes szabadtéri játék mellett tűzoltó- és rendőrautó is érkezik, amiket kipróbálhatnak a kicsik. Lesz arcfestés, családi zenebona közös énekléssel, az épületben kreatív foglalkozások, valamint tombolasorsolás is. A jelenleg ide járó gyerekek mellett várjuk a régi, valamint a környékbeli, leendő bölcsiseinket is egy ismerkedésre is alkalmas játszónapra” – tette hozzá az intézményvezető.

A rendezvényt Zombory Miklós nyitotta meg, aki mindenkinek egy felhőtlen szórakozással eltöltött napot kívánt. A bölcsődei nevelésért felelős alpolgármester az Aprók Háza bölcsődét magánemberként is jól ismeri, hisz unokája ide járt. Jó szívvel ajánlja ezt a Ráday utcai „mini-oázist” mindenkinek, hisz jó a közösség, elhivatott munkatársak magas színvonalon végzik a munkájukat és jelenleg is megújulóban van az udvar és az épület.

Nemrégiben adták át a 130 gyermeket befogadó bölcsőde műfüves borítással felújított játszóudvarát. A mintegy nyolcmillió forintos beruházás lehetővé teszi, hogy a kicsik márciustól novemberig a lehető legtöbb időt tölthessék megfelelő körülmények között a szabad levegőn.
A 40 éves intézmény belső homlokzati nyílászárói szintén csere előtt állnak, több mint 24 millió forint értékben.

A legnagyobb korszerűsítés a bölcsőde főzőkonyhájában várható: a szellőzőrendszer, nyílászárók, burkolatok és konyhatechnológiai berendezések cseréjére és beszerzésére, továbbá gépészeti-elektromos felújításra kerül sor csaknem 95 millió forintból.
„40 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázott Ferencváros Önkormányzata központi forrásból, és 55 millió forintot szavazott meg erre a célra a képviselő-testület” – részletezte a beruházás költségeit Zombory Miklós.Impresszum  Adatvédelem