Szépkorú köszöntése

Szépkorú köszöntése
Boér Blanka 100 éves

2019. június 14. | szépkorú, 100 év, születésnap, Boér Blanka, Zombory Miklós, ünneplés, köszöntés

Bakáts téri otthonában köszöntötte Boér Blankát 100. születésnapján Zombory Miklós alpolgármester az önkormányzat idősügyi munkatársaival.

Boér Blanka 1919. június 7-én született Fogarason. Édesapja vezető beosztású volt, ezért a román megszálláskor el kellett hagyniuk Erdélyt. A család egykori címere ma is a lakás központi helyén áll. 1945-ben költözött a Bakáts utcai otthonába, azóta itt él. A lakás egy része az 1956-os Bakáts téri hadműveletek során tanktalálatot is kapott.
Pénzügy-számviteli vonalon dolgozott a háború után alapított „Új ember” katolikus hetilapnál. Megszakítás nélkül csaknem nyolcvan éves koráig állt a folyóirat alkalmazásában. Munkáját és személyét is nagyra becsülték, a szerkesztőségi kollektívát családjának tekintette.

Blanka nénit korábban már felköszöntötte családja, szomszédai és egykori kollégái is, mi több, magától Ferenc pápától is kapott üdvözlő oklevelet 100. születésnapja alkalmából.

Sajnos egy otthoni baleset következtében egy éve fekvőbeteg, azelőtt viszont korát meghazudtoló módon ellátta magát. Blanka néni teljes szellemi frissességnek örvend és szemlátomást humora, életkedve sem hagyta el. Ágyhoz kötve tv-nézéssel és rádióhallgatással tölti napjait.   

A derűs hangulatú ünneplés során Zombory Miklós alpolgármester is köszöntötte az ünnepeltet, majd felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök szépkorúakat köszöntő emléklapját, valamint átnyújtotta Ferencváros virágcsokrát.

A szeretetben összegyűlt társaság pezsgőt bontott az ünnepelt egészségére.
Isten éltesse sokáig Blanka nénit!Impresszum  Adatvédelem