„Zöld pont”

„Zöld pont”
Egészséges életmód-nap a Kerekerdő oviban

2019. június 6. | Kerekerdő Óvoda, egészség, környezettudatosság, Zombory Miklós, Ferencváros Önkormányzata, Magyarné Willinger Andrea

Idén is megrendezte hagyományos tematikus játszónapját a Kerekerdő Óvoda. A nyári szünidő előtt nyolc kerületi óvodából érkeztek csoportok, hogy együtt töltsenek egy egészséges és környezettudatos életvitelre nevelő játékos napot. A rendezvényt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg.

A „Zöld pont” rendezvényt minden évben a nyári szünet előtt szervezi meg a Kerekerdő Óvoda. Az intézmény pedagógiai programjában is szerepel a környezettudatosság, egészséges életmódra nevelés, a gyerekek környezet iránti érzékenyítése – tudtuk meg Magyarné Willinger Andreától, a Kerekerdő Óvoda vezetőjétől.

A tematikus napon az óvodák csoportjai körüljárták az udvaron felállított állomáshelyeket, ahol játékos formában ismerkedhettek meg többek közt a helyes fogápolással, a szelektív hulladékok kezelésével, mozgássérült embertársaink mindennapjaival. A tornatermekben testmozgás és jógafoglalkozás is várta az ovisokat.

Miközben a csoportok a ragyogó napsütéses időben végigjárták a standokat, egészséges finomságokat is fogyaszthattak: gyümölcslevet, müzliszeletet és az udvaron található kemencében tönkölylisztből sütött lepényt.

A tematikus napot immár hagyományosan Zombory Miklós nyitotta meg. Az óvodai nevelésért felelős alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az kicsiknek évről-évre alkalma nyílik játékos formában elsajátítani az egészséges életmód és a környezettudatosság alapjait. Külön felhívta a figyelmet a helyes táplálkozás és a testmozgás fontosságára, melyekre ezen a napon a Kerekerdő jóvoltából bővel jut lehetőség a nyolc kerületi óvoda gyermekei számára.Impresszum  Adatvédelem