Hokisokat és újrahasznosító céget díjaztak

Hokisokat és újrahasznosító céget díjaztak
Átadták a Ferencváros Sportjáért díjat a Ferencváros Schmidt Egon díját

2019. június 5. | „Ferencváros Sportjáért” díj, „Ferencváros Schmidt Egon-díja”, Veranda étterem, FTC férfi jégkorong csapata, Bácskai János, Fodor Szabolcs, Loacker Hulladékhasznosító Kft., Dévényi János

A júniusi díjeső a Veranda étteremben folytatódott, ahol átadták a Ferencváros Sportjáért és a környezetvédelemért járó Schmidt Egon díjakat. Előbbit az FTC férfi jégkorong csapata érdemelte ki, amely idén 90 éves történetének 26. bajnoki címét szerezte meg. A híres magyar ornitológus tudósról elnevezett elismerést pedig egy társadalmi ügyekre is érzékeny hulladékhasznosító cég kapta.

Most igazán van mire büszkének lennünk, hiszen a Fradi rekordot döntött azzal, hogy 120 éves története során először három szakosztálya is bajnok lett – közölte büszkén a jó hírt Bácskai János polgármester köszöntőjében, utalva a klub idén megszerzett futball, jégkorong és vízilabda bajnoki címeire. A díj a Fradi család máig tartó erejét ismeri el, amit a „fradizmus” erkölcs, erő, egyetértés hármas jelszava fémjelez – forgalmazott a kerület vezetője, majd átadta az elismerést az FTC jogkorong edzőjének, Fodor Szabolcsnak.  A tréner szerint 22 éves átok tört meg a mostani győzelemmel, hiszen legutolsó, 1997-es magyar bajnoki címük után leszálló ágba kerültek a jégkorongosok, és volt olyan időszak, amikor a szakosztály léte is veszélybe került.

Az Erste Ligában először bajnokságot nyerő FTC férfi jégkorong csapat 26 bajnoki címével a sportág legsikeresebb hazai csapata. A Magyar Bajnokságban a 26 arany mellett 18 ezüstérmet és 14 bronzérmet nyert, valamint 14 Magyar Kupa-győzelmet tudhat magáénak. Fiatal csapattal indultak neki a szezonnak, amely gyors sikerekben bővelkedett. - Ez elsősorban a kiváló öltözői hangulatnak és a csapatösszhangnak köszönhető, de lelkesítően hatott a csapatra az is, hogy a szurkolótábor egyre nőtt, sokszor elővételben teltházasak voltak a mérkőzések – jelentette ki az eseményen Fodor Szabolcs. A csapattagok közül, akik egyéni elismeréseket is kaptak, négy játékos kapott behívót a válogatottba.

A Schmidt Egonról, világhírű ornitológus tudósról elnevezett környezetvédelmi díjjal az önkormányzat eddig iskolákat, tanárokat díjazott, most azonban egy sikeres cég, a Loacker Hulladékhasznosító Kft. kapta az elismerést. A gyártó cégeknél teljes körű hulladékgazdálkodást végző vállalat 7 országban több mint 45 telephelyen van jelen Európában, ebből három Magyarországon található. A ferencvárosi telephelyen, a Hídépítő utcában acél-, színesfém, elektronikai, valamint csomagolási hulladékot (üveg, fa, műanyag) vesznek át és dolgoznak fel. Rendkívül fontosnak tartják a társadalmi szemléletformálást, ezért rendszeresen fogadják itt a kerületi diákokat, hogy megismertessék őket az újrahasznosítás fortélyaival. Részt vesznek a kerületi Föld Napja rendezvényeken, lakótelepi szemétszedő akciókban, de a Kiserdőt is takarították már önkéntesen a Te Szedd! napon. Dévényi János ügyvezető bejelentette, a díjjal járó 400 ezer forintot felajánlják a FESZGYI Gyermekotthonának, hogy az a nyári táboroztatásra fordíthassa az összeget.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem