Közös Képviselők Klubja

Közös Képviselők Klubja
Mit tegyünk, ha kár keletkezett ingatlanunkban?

2019. május 24. | Közös Képviselők Klubja, Deutsch László, Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület, Szűcs György, Kulpinszky Eleonóra, KKK, Bácskai János, Ferencváros Önkormányzata

Megtartotta 25. ülését a Közös Képviselők Klubja (KKK), melyen Deutsch László, a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület (FLE) elnöke a szomszédos építkezések miatt bekövetkezett épületkárok ellentételezésének lehetőségeiről, Szűcs György pszichológus pedig az emberi kapcsolatok lélektanáról tartott előadást.

A fórum résztvevőit Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő, a KKK háziasszonya, valamint Bácskai János polgármester köszöntötte, majd Deutsch László (képünk jobb oldalán) kapta meg a szót.

A IX. kerületi civil szervezet vezetője elmondta, fő tevékenységük az épületkárok kompenzálásának levezénylése, amit Ferencváros Önkormányzatának támogatásával végeznek. A helyhatóság ugyanis átvállalja a lakóktól az igazságügyi kárszakértő díjának megfizetését, amely akár százezer forintot is jelenthet lakásonként. A kártérítés érvényesítésével összefüggő egyéb feladatokat pedig az FLE ingyenesen végzi.

Az előadó szerint, ha a házunkkal szomszédos telken megvalósuló építmény horgonyzással készül, máris lehetőségünk van alkut kötni a beruházóval, hiszen a mi területünket veszi igénybe engedély nélkül. Beszélt továbbá az építkezés miatt bekövetkező esztétikai és szerkezeti károk közti különbségről, illetve a besötétedési és a fényvisszaverődési károk mibenlétéről is. A szakember azt javasolta a közös képviselőknek, hogy amint megkapták a szomszédos telekre vonatkozó építési engedélyről szóló értesítést, azonnal hívják össze a társasházi közgyűlést, és forduljanak az FLE-hez. Ők mindenben segítenek, és elmondják, mit kell tennie a lakóközösségnek (kapcsolatfelvétel: 06/30/445-6648, www.fle.hu).
Végül közölte, eddig 19 kártérítési ügyben jártak el, amelyből 18 esetben peren kívüli megegyezés született, és csupán egy beruházóval szemben kellett bírósághoz fordulniuk.

Az este második előadója Szűcs György (képünk bal oldalán) volt, aki végtelenül szórakoztató stílusban adott át hasznos ismereteket a különböző személyiségtípusú lakókkal való kommunikációról, valamint az egyes lelki állapotok (pl. rejtett vagy nyílt agresszió) felismeréséről. A pszichológia tudományának doktora kivetítéssel egybekötött, élő példákkal alátámasztott prezentációjába folyamatosan bevonta a társasházi képviselőkből álló közönséget is.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem