Mesevilágba csöppentek az ovisok

Mesevilágba csöppentek az ovisok
Kerekerdő Vigasság

2019. május 23. | mese, Kerekerdő Óvoda, Kerekerdő Vigasság, népmese, zene, tánc, Magyarné Willinger Andrea, Bácskai János, Összerázó Banda

Minden a mesékről szólt a Budapest legnagyobb óvodájaként számon tartott Vágóhíd utcai intézmény családi napján.

A Kerekerdő Vigasságon a számukra legkedvesebb programokkal várták a gyerekeket: népmeseállomásokon teljesítettek játékos feladatokat, mesét olvastak nekik és válaszolhattak a bölcs király furfangos kérdéseire.

A kicsik zenés-táncos műsorával indult a Kerekerdő Óvoda mesés családi délutánja, ami gyorsan ráhangolt a felhőtlen játékra.

A rendezvényt megnyitó Bácskai János örömét fejezte ki, hogy Ferencvárosban működik a legnagyobb fővárosi óvoda, ahol a legmagasabb a naponta elmondott mesék aránya is. Magyarné Willinger Andrea óvodavezető csak megerősíteni tudta a polgármester szavait, hiszen a mesék nem csupán hasznos tanulságokkal gazdagítják a gyerekeket, de fejlesztik szókincsüket, nyelvi kifejezőkészségüket, sőt, tágítják képzelőerejüket is. – Azért választottuk a népmesét a mostani vigasság témájául, mert a mai gyerekek egyre kevesebbszer hallanak otthon élőszavas mesét. Pedig a mesehallgatás fejleszti a személyiséget, erősíti a kapcsolatot a mesélővel és olvasóvá nevel – sorolta az előnyöket a vezető, utalva arra is, miért helyez különös hangsúlyt az intézmény pedagógiai programja a népi hagyományok, népmesék megismertetésére.

Az idei találkozón a kreatív óvó nénik különböző népmeseállomásokat állítottak fel, ahol a történet megismerése után a kicsiknek és szüleiknek kézműves és mozgásos feladatokat kellett teljesíteniük. Persze a legkedveltebb program sem maradt el: az óvónők és a szülők egész délután felváltva meséltek a köréjük gyűlt apróságoknak. Az aranyszőrű bárány című interaktív, játékos meseelőadásban szintén részt vállalhattak az anyukák és apukák. A mesedélután végén az Összerázó Banda vezetésével hét országra szóló táncmulatság vette kezdetét.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem