Kultúrházak éjjel - nappal pályázat

Kultúrházak éjjel - nappal pályázat
Szakmai elismerésben részesültek az FMK munkatársai

2019. május 20. | Kultúrházak éjjel - nappal pályázat, FMK, elismerés, Mészáros Gábor, Bertalan László, Ferencvárosi Művelődési Központ, plakát, fotó, siker

A legjobb munkák közé kerültek Mészáros Gábor és Bertalan László, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársai által készített alkotások a Kultúrházak éjjel - nappal 2019-es fotó és plakát pályázatán.

Csatlakozva a Magyar Népművelők Egyesülete által tizenharmadik éve elindított országos projekthez, a Ferencvárosi Művelődési Központ idén februárban második alkalommal szervezte meg a Kultúrházak éjjel- nappal programot.

 Az idei rendezvény jelmondata a „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK” azt hangsúlyozza, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értéket teremt és közvetít. Ezt a gondolatot tovább szőve a szervezők az „ÉRTÉK(ÉLD) ÚJRA!” szlogennel a környezettudatosságra is felhívták a figyelmet. Így vált a nap egyik fő programjává a kreatív workshop, mely során régi plakátok, programfüzetek és molinók újrahasznosításával táskákat, ékszereket, egyéb tárgyakat készíthettek az érdeklődők.

2018-ban az intézményeket inspiráló pályázaton az ország 12 legjobb programja közé bekerült „Téglafestés”sikere után, idén, a már szinte hagyománnyá váló fotó,- és plakátpályázaton Mészáros Gábor (az FMK fotós munkatársa) és Bertalan László (az FMK vizuális kommunikáció és marketing munkatársa) alkotásai 279 fotó és 112 plakát közül bekerültek a legjobb 20 közé.

A kiválasztott művekből Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban a Magyar Népművelők Egyesülete XXXVI. Országos Vándorgyűlésének alkalmából készült kiállítás, melyet Gábor Klára, a program koordinátora, az MNE elnökségi tagja nyitott meg május 15-én.

(Mészáros Gábor: Gyereknap – Malacunk van!)

(Bertalan László: Határok nélkül – plakát)Impresszum  Adatvédelem