Zombory Miklós teadélutánja

Zombory Miklós teadélutánja
Hagyományos program a Házasságkötő teremben

2019. május 17. | képviselői teadélután, Zombory Miklós, dr. Bácskai János, összejövetel, Házasságkötő terem, lakossági fórum, Bakáts tér, Kecskeméti Róbert, Ruzicska László, Kicsi Bocs Óvoda

„Élni fogsz, hazám, mert élned kell... dicsőség
És boldogság lészen a te életed...
Véget ér már a hétköznapi vesződség,
Várd örömmel a szép derült ünnepet!”
(Petőfi Sándor: A magyarok Istene)

Május 17-én tartotta hagyományos képviselői teadélutánját Zombory Miklós alpolgármester. Az eseményen vendége ezúttal dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere volt.

A rendezvény elején a házigazda köszöntötte a vendégeket, majd a Himnusz eléneklése után a Kicsi Bocs óvoda műsora következett. Kecskeméti Róbert és Ruzicska László színészek verssel, dalokkal kedveskedtek a megjelenteknek.

Az alpolgármester örömének adott hangot, hogy megkezdődött a Bakáts téri templom felújítása, amelyen a II. világháború és az ’56-os események is nyomot hagytak. A Ráday utcai bölcsőde udvarának felújítása szintén szívének kedves projekt, hiszen egykori pedagógusként tudja, hogy egy gyereknek a lehető legtöbb időt a jó levegőn kell töltenie.

Zombory Miklós tájékoztatta a vendégeket a körzetben folyó ingatlan-beruházásokról, köztük a tervezett Dél-Pesti Centrumkórházról, valamint a Schöpf-Mérei Kórházról, melyet a SOTE Gyógyszerészkara vesz majd birtokba.

A társasházak részére kiírt Zöld Udvar pályázattal és a Lakóház-felújítási pályázattal kapcsolatban arra buzdította a jelenlevőket, hogy minél többen vegyenek részt rajta, szépítsék lakókörnyezetüket, továbbá éljenek a lépcsőházi kamerarendszer önkormányzat által támogatott kiépítésének lehetőségével is, amely a biztonságukat növeli.

A teadélután vendége, dr. Bácskai János beszédét Krúdy Gyula: Asszonyságok díja című regényéből vett idézettel kezdte, melynek helyszíne Ferencváros, a Bakáts tér és a szülőotthon.
A polgármester méltatta Zombory Miklós érdemeit, aki immár ötödik ciklusát tölti a ferencvárosiak szolgálatában.

A városvezető szót ejtett a Bakáts tér fontosabb épületeiről, majd kitekintett a Középső-Ferencvárosra is, ahol a lakosság fele lakik, és amellyel kapcsolatban a legfontosabb szociális feladat a lakások komfortosítása. Emellett a teljes kerületben kiemelte az óvodák, orvosi rendelők, közterületek felújítását, a készülő járdatakarítási mozgalmat. Ferencváros zöld-fehér, ahol a zöld az egyre emelkedő zöldfelületek arányát, a fehér a tisztaságot, közbiztonságot jelenti – ez utóbbit alátámasztotta a rendőrség felderítési statisztikájával, amely a 23 kerület közül a harmadik helyen szerepel. Ebben a szép eredményben benne van a közterületi és a lépcsőházi kamerarendszer ereje is – zárta beszédét a polgármester.

Végül felköszöntötte Zombory Miklóst születésnapja alkalmából, majd a teadélután tombolával és vendéglátással zárult.Impresszum  Adatvédelem