Eső után is felhőtlen a játék

Eső után is felhőtlen a játék
Megújult bölcsődeudvar Belső-Ferencvárosban

2019. május 9. | Ráday utca, Aprók Háza Bölcsőde, felújítás, Ferencváros Önkormányzata, Zombory Miklós, Árvainé Komornik Katalin

A 130 gyermeket ellátó Ráday utcai Aprók Háza Bölcsőde utcafrontra néző udvarát műfüves borítással újította fel Ferencváros Önkormányzata, melyet Zombory Miklós alpolgármester és Árvainé Komornik Katalin bölcsődevezető adott át.

Az udvar eddig is megfelelően el volt látva kültéri játékokkal, de a füves rész az évek során kikopott, elhasználódott, száraz időszakokban poros, esős időben sáros volt. Egyeztettük az igényt az önkormányzattal, azonnal a kezdeményezés mellé álltak, így sikerült megvalósítani ezt a felújítást - tudtuk meg Árvainé Komornik Katalin bölcsődevezetőtől.

Ferencváros Önkormányzata mintegy 7 millió forintot fordított a beruházásra, mely során az udvar kerítéssel határolt, 400 négyzetméteres játszóterületét kavicságyazattal látták el. Erre műfű borítás került, ami eső után elvezeti a vizet és néhány perc múltán már használható. A meglévő gumitégla-burkolat és a szegélyek hibáit szintén kijavították a balesetveszély megelőzése érdekében.

Zombory Miklós bölcsődei nevelésért felelős alpolgármesterként és egykori pedagógusként örömét fejezte ki, hogy egy újabb felújítás valósult meg Ferencvárosban. Több hasonló beruházásra is sor került a kerületben az elmúlt években. Mint az alpolgármester elmondta, Ferencváros Önkormányzata ebben az esetben is az udvar helyrehozatalára helyezte az elsődleges hangsúlyt, annak érdekében, hogy a gyermekek kora tavasztól késő őszig minél több időt tölthessenek megfelelő körülmények között a szabad levegőn.

A bölcsőde megújulása még nem fejeződött be, jelenleg is zajlanak azok a munkálatok, mely során a hátsó udvari homlokzaton 20 nyílászárót cserélnek ki több mint 24 millió forint értékben.Impresszum  Adatvédelem