„Ferencváros Közbiztonságáért” díj

„Ferencváros Közbiztonságáért” díj
Elismerték a kerület rendjéért és biztonságért dolgozókat

2019. április 25. | „Ferencváros Közbiztonságáért” díj, Rendőrség Napja, Zupka Zsolt, Varga Zsigmond, Bácskai János

Átadták a rendvédelem legjobbjainak járó Ferencváros Közbiztonságáért díjakat április 25-én. A Bakáts téri házasságkötő teremben rendezett ünnepségen – kimagasló teljesítménye elismeréseként – Zupka Zsolt címzetes rendőr zászlós és Varga Zsigmond tűzoltó zászlós vehette át a kitüntetést.

Bácskai János a rendőrök és a katasztrófavédők múlt évi munkáját méltatva kijelentette, a januári kollégiumtűzben magas szinten álltak helyt a kerület felkészült tűzoltói. – Az pedig, hogy a rendőrség hogyan végzi a munkáját, kiemelt jelentőségű, hiszen a lakosság elvárásainak listáján a közrend és közbiztonság iránti igény az első helyen áll – közölte a polgármester, aki azt is elmondta: a bűnesetek száma egyre alacsonyabb, a rendőri munka hatékonysága viszont egyre magasabb a IX. kerületben. Büszkén hangsúlyozta, hogy Ferencváros rendőrsége a kerületek közti felderítettségi versenyben dobogós helyen végzett. Hozzátette, áldozatos munkájukat az önkormányzat szolgálati lakásokkal és autókkal, megemelt jutalomkerettel, illetve egy konditerem kialakításával igyekszik meghálálni.

A Ferencváros Közbiztonságáért díjat elsőként Varga Zsigmond tűzoltó zászlós vehette át. A IX. kerületi szolgálatát 2007-ben kezdő lánglovag 2011 óta szolgálatparancsnokként dolgozik. Pályafutása során készenléti területen tevékenykedett, és számos kiemelt tűzeset felszámolásában vett részt. Ilyen volt a tavaly májusi, Lónyay utcai lakástűz is, ahol időben észlelte a lángok átterjedését a tetőre, amivel megakadályozta a további károkat. Emellett jelentős részt vállalt a laktanya önerős felújításában, és mentési terveket készített a IX. kerületi tűzoltóparancsnokság számára. Munkája elismeréseként több alkalommal dicséretben részesült.

Közbiztonságért díjat vett át a polgármestertől Zupka Zsolt címzetes rendőr zászlós is, aki 2004 óta dolgozik a IX. kerületi rendőrkapitányságon. 2012-ben pedig kinevezték körzeti megbízottnak. A kitűnő helyismerettel rendelkező Zupka Zsolt jó kapcsolatot tart fent Mészáros Lászlóval, a körzet önkormányzati képviselőjével, az intézmények vezetőivel és a lakossággal egyaránt. A Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola iskolarendőre, az intézményben baleset- és bűnmegelőzési tevékenységet végez. Emellett a tulajdon elleni szabálysértések elkövetőit deríti fel.  15 éves pályája során kétszer részesült soron kívüli előléptetésben és nyolcszor tüntették ki.


Ferencváros Közbiztonságáért Díj 2019

Varga Zsigmond tűzoltó zászlós
Varga Zsigmond tűzoltó zászlós 2007-ben kezdte munkáját Ferencvárosban, mint beosztott tűzoltó. 2011-ben szerparancsnoki beosztásba került.
Tűzoltói pályafutása során csak készenléti területen tevékenykedett, melyben kimagasló segítőkészsége és empatikus készsége, a bajbajutott személyekkel történő jó kommunikációs képessége is segítette. Számos kiemelt esemény felszámolásában vett részt. Ezek közé tartozik például a 2018. május 19-i Lónyay utcai tűzeset, ahol a felderítés során időben észlelte a tűz átterjedését a tetőre, ezzel meggyorsította az oltást és megakadályozta a tűz más lakásokra való átterjedését.
Napi munkája mellett a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság Tűzoltási és Műszaki Mentési Terveinek elkészítéséhez szükséges adatok megszerzésében és a tűzoltó parancsnokság önerős belső felújításában, a munkálatok megszervezésében is meghatározó szerepet vállalt.
Több alkalommal részesült munkája elismeréseként különböző szintű dicséretben.

Zupka Zsolt címzetes rendőr zászlós
Zupka Zsolt címzetes rendőr zászlós 2004. július 1-jei hatállyal lett kinevezve a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály hivatásos állományába. Kezdetben mozgóőr beosztásban dolgozott rendőrőrmesteri rendfokozatban, később járőrvezetői feladatokat látott el. 2008-ban bízták meg körzeti megbízotti feladatokkal, majd 2012-ben kinevezését is megkapta.
Körzete a IX/12 körzeti megbízotti terület, ahol kitűnő helyismerettel rendelkezik és jó kapcsolatot tart fent a körzet önkormányzati képviselőjével, az intézmények vezetőivel és a lakossággal egyaránt. A Mester u. 19. szám alatt található Molnár Ferenc Általános iskola iskolarendőre. Az intézmény vonatkozásában rendszeres baleset és bűnmegelőzési tevékenységet végez.
Jelenleg az ismeretlen személyek által elkövetett, tulajdon elleni szabálysértések elkövetőinek felderítését végzi sikeresen.  15 éves pályája során kétszer részesült soron kívüli előléptetésben és nyolc alkalommal különböző szintű elismerésben.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem