Vadonatúj röntgengéppel gazdagodott a szakrendelő

Vadonatúj röntgengéppel gazdagodott a szakrendelő
Berendezés-átadó a FESZ-ben

2019. április 10. | röntgengép, átadás, berendezés, szakrendelő, FESZ, Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kft., Bácskai János, Zombory Miklós, Kovács József

Az önkormányzat anyagi támogatásával, 33 millió forintért vásárolt egy korszerű digitális röntgengépet a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató (FESZ) Kft. A berendezést, – amely immár minden szükséges engedéllyel rendelkezik – április 10-én adta át Bácskai János polgármester és Zombory Miklós egészségügyért felelős alpolgármester. Az új készülék egy 30 esztendővel ezelőtt telepített, mára elavult diagnosztikai egységet váltott fel a Mester utcai szakrendelőben.

Az átadóünnepségen Ferencváros polgármestere elmondta, az új röntgengép megvásárlását az önkormányzat még a tavalyi költségvetéséből finanszírozta, az idei büdzsében pedig újabb 40 millió forint áll a FESZ rendelkezésére műszerbeszerzésre. Közölte azt is, a helyhatóság kiemelt feladatként kezeli a kerületben élők gyógyítását, egészségmegőrzését, ezért nem csupán a szakrendelő működését és eszközparkjának megújítását, hanem a lakosság számára ingyenes, éveként több alkalommal meghirdetett prevenciós célú szűrővizsgálatokat is dotálja. Hozzátette: a szisztematikus fejlesztések Zombory Miklós alpolgármester elhivatott munkájának is köszönhetők. 

– Az új, „mindentudó” berendezéssel a lábunk ujjától a fejünk búbjáig bármit meg tudunk vizsgálni – jelentette ki az eseményen Kovács József, a FESZ igazgatója. Hozzátette: a régi berendezés lecserélése szükségszerű volt, az új röntgengép pedig, – amellyel egész Ferencváros gazdagodott – nagy előrelépés a szakrendelő életében. Az intézményvezető elmondta, a mostani eszközbeszerzés is egy komoly lépése annak a stratégiának, amellyel a gondoskodó önkormányzat koncepció mentén a városvezetés 6–8 éve tudatosan támogatja, fejleszti a FESZ-t.

– A digitális radiográfia helyettesíti a hagyományos röntgenfilmet, a kép elkészítéséhez szükséges idő jelentősen lecsökken, valamint leegyszerűsödik a munkamenet is. Nagy előnye még, hogy – a minél pontosabb diagnosztika érdekében – a digitális felvételeket igény szerint nagyíthatjuk, közvetlenül megoszthatjuk más felhasználókkal, és egyszerűbben archiválhatjuk. Az új röntgengép pedig mind a dolgozók, mind a betegek számára kisebb sugárterhelést jelent – ecsetelte a berendezés előnyeit lapunknak Kovács József, aki arról is beszámolt, hogy a mostani beruházás mellett a FESZ az önkormányzat anyagi támogatásával az elmúlt 12 hónap során egy korszerű, nagy teljesítményű ultrahang-berendezést, valamint egy sterilizáló, egy endoszkóp mosó-fertőtlenítő és egy lökéshullám terápiás eszközt, továbbá egy video-gasztroszkópot is beszerzett. – Idén pedig a már elavultnak számító szívultrahang lecserélése, illetve további, a betegellátás színvonalát emelő berendezések megvásárlása van tervben – tette hozzá a főigazgató.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem