A kreatív gondolkodáshoz vezető út

A kreatív gondolkodáshoz vezető út
Sakkpalota program

2019. április 8. | Sakkpalota program, szakmai nap, Kosztolányi Dezső Általános Iskola, Polgár Judit, Dicső István, Belső-pesti Tankerületi Központ, Ferencváros Önkormányzata

Nagy sikerű regionális szakmai napot szerveztek a Sakkpalota program referenciaintézményében, a József Attila-lakótelepi Kosztolányi Dezső Általános Iskolában április 8-án.

Az oktatási intézmény a 2010-es évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, melynek eredményeként először Tehetségpont, majd Kiváló Tehetségpont, később az Európai Tehetséghálózat tagja lett, miközben megszerezte a Minősített Tehetséggondozó Műhely és az Ökoiskola minősítéseket is. A Polgár Judit által kidolgozott Sakkpalota programot 2014-ben vezették be, egy évvel később a projekt referenciaiskolájává választották a Kosztolányit.

A szakmai nap célja a Sakkpalota program során kialakított jógyakorlatok bemutatása volt. Az előadók röviden, praktikus szemszögből foglalták össze a projekt különböző vetületeit, így az jelen lévők könnyedén el tudták képzelni a foglalkozások megvalósítását.

Dicső István, az iskola igazgatója is az esemény gyakorlatias szemléletét emelte ki köszöntőjében, majd arról beszélt, nagyon fontos megoldani a differenciált oktatást, hogy a lemaradókat felemelhessük, ugyanakkor szárnyakat adhassunk a tehetségeseknek. Hozzátette, a programot a Belső-pesti Tankerületi Központ és Ferencváros Önkormányzatának támogatása nélkül nem tudták volna ilyen sikerrel meghonosítani.

A rendezvény iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az előadásoknak otthont adó tornaterem megtelt pedagógusokkal, a késve érkezőknek pedig már nem jutott ülőhely. A prezentációk során szó esett többek közt a sakk alternatív felhasználási módjairól, a Sakkpalota program képességfejlesztő hatásáról, az óvodai bevezetés lehetőségeiről, illetve a sakk-szakkörökkel való együttműködésről is.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem