Minden, amit az óvodai beíratásról tudni lehet

Minden, amit az óvodai beíratásról tudni lehet
OVI INFÓ Belső-Ferencvárosban

2019. március 22. | OVI INFÓ, gyermek, óvoda, beiratkozás, Dr. Kulpinszky Eleonóra, Középső-Ferencváros, Zombory Miklós, dr. Bácskai János

Ferencváros Önkormányzata harmadik éve tart a kerületi szülők számára több állomásos fórum-sorozatot az óvodai beiratkozást megelőző hetekben. Az OVI INFÓ idei második állomása Belső-Ferencvárosban, a Bakáts téri Házasságkötő Teremben került megrendezésre.

Az Ovi Infót-t 2017 áprilisában szülői kezdeményezésre szervezte meg Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő - a játszótéri beszélgetések során felmerült, óvodával kapcsolatos kérdések hiteles megválaszolása érdekében.
Minden évben, az óvodai beiratkozást megelőző időszakban Ferencváros Önkormányzata egy „Tájékoztató bölcsődékről és óvodákról” című többoldalas kiadványt is megjelentet, melyet mindenki ingyenesen vehet át az önkormányzati ügyfélszolgálatokon. Ez a kiadvány -  a Hatósági Iroda szakmai munkájának köszönhetően - például az óvodai körzethatárok, az óvodai nyílt napok időpontjai és az intézmények nevelési programjai mellett tartalmaz válaszokat az Ovi Info-k alkalmával az évek során visszatérően felmerült kérdésekre is.

Az idei első, a Varázskert Bölcsődében tartott fórumról itt tekintheti meg beszámolónkat.

A második Ovi Info házigazdája Talapka Gergő alpolgármesteri tanácsadó volt, a szép számban megjelent szülőket és érdeklődőket ezúttal is dr. Bácskai János polgármester köszöntötte, majd Zombory Miklós, az óvodai nevelésért felelős alpolgármester számolt be a Belső-, és Középső-Ferencvárosban működő óvodák állapotáról, a közelmúltban történt felújításokról és beruházásokról.

Az Ovi Infón megjelent ferencvárosi óvodák vezetői, Vajasné Kabarecz Ágnes (Csicsergő óvoda), Nagyné Dobó Erika (Kicsi Bocs óvoda), Magyarné Willinger Andrea (Kerekerdő óvoda), valamint Zsellérné Mikóczi Eszter (Liliom óvoda) részletesen is bemutathatták intézményük profilját, befogadóképességét, szellemiségét, szervezeti felépítését, illetve pedagógiai programját.

Az Ovi Infó sajátja, hogy közvetlenül lehet kérdezni az óvodavezetőktől és az Önkormányzat szakembereitől, így az idei alkalmon sem maradt megválaszolatlan kérdés.

Az Ovi Infó harmadik, záró állomásán a Dési Huber István Művelődési Házban a József Attila-lakótelepi óvodák mutatkoznak be március 29-én.Impresszum  Adatvédelem