Minden, amit az óvodai beíratásról tudni lehet

Minden, amit az óvodai beíratásról tudni lehet
OVI INFÓ Középső-Ferencvárosban

2019. március 8. | OVI INFÓ, gyermek, óvoda, beiratkozás, Dr. Kulpinszky Eleonóra, Középső-Ferencváros, Zombory Miklós, Dr. Bácskai János

Ferencváros Önkormányzata harmadik éve tart a kerületi szülők számára több állomásos fórum-sorozatot az óvodai beiratkozást megelőző hetekben. Az OVI INFÓ idei első állomása Középső-Ferencvárosban, a Varázskert Bölcsőde zsibongójában került megrendezésre.

Az Ovi Infót-t 2017 áprilisában szülői kezdeményezésre, a játszótéren felmerült óvodával kapcsolatos kérdések hiteles megválaszolása érdekében szervezte meg Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő. „Az óvodai beiratkozás előtt temérdek kérdés fogalmazódik meg a szülőkben, hiszen gyermekeiknek a legjobb óvodai közösséget, a legjobb nevelést szeretnék biztosítani, ezért fordult hozzám egy édesanya és kért tájékoztatást a kerületben működő óvodákról. Az akkor felmerül szülői igényt ma értettem meg igazán, hiszen abban az áldásban van részem, hogy én is édesanya lettem, tudom mennyire fontos minden információ, ami a gyermekünkkel kapcsolatos” – mondta a tájékoztató rendezvénysorozat megnyitóján a képviselő asszony, majd bemutatta a „Tájékoztató bölcsődékről és óvodákról” című többoldalas kiadványt, melyet mindenki ingyenesen vehet át az önkormányzati ügyfélszolgálatokon. Ez a kiadvány az eseményen elhangzó információkat széles körben terjesztendő jelent meg a Hatósági Iroda szakmai munkájának köszönhetően, és tartalmazza például az óvodai körzethatárokat, az óvodai nyílt napok időpontjait és az intézmények nevelési programjait is.

Zombory Miklós, az óvodai nevelésért felelős alpolgármester beszámolt a középső-ferencvárosi óvodák állapotáról, a közelmúltban történt felújításokról és beruházásokról, melyekre az elmúlt négy évben mintegy 350 millió forintot fordított Ferencváros Önkormányzata. Így kapott például Kresz-pályát a Kicsi Bocs és a Csicsergő Óvoda is.
Az alpolgármester elmondta, közel 1300 gyerek jár Ferencvárosban óvodába, megnyugtató, hogy ennél jelentősen több, csaknem 1500 férőhely áll rendelkezésre. Ez teszi lehetővé, hogy a Napfény Óvoda felújítása miatt a gyerekek az egész tanévre átköltözhessenek a Kerekerdő Óvodába. „Bizonyossággal kimondhatjuk, hogy minden ferencvárosi gyerek számára, aki óvodaköteles korba lép van óvodai férőhely Ferencvárosban” – zárta köszöntőjét az alpolgármester.

Az óvodák bemutatkozása előtt Dr. Bácskai János polgármester is köszöntötte a szülőket. A polgármester kitért a leendő Centrumkórház építése miatt a Kerekerdő Óvodáról szárnyra kapott álhírekre. Mint elmondta, ha bármilyen változás is állna be egy óvoda működésében, azt elsőként a szülők tudnák meg és semmi esetre sem történhet meg egyik napról a másikra egy óvoda létét befolyásoló változás.

Az Ovi Infón megjelent középső-ferencvárosi óvodák vezetői, Vajasné Kabarecz Ágnes (Csicsergő óvoda), Surmanné Keztyűs Tünde (Csudafa óvoda), Magyarné Willinger Andrea (Kerekerdő óvoda), valamint Zsellérné Mikóczi Eszter (Liliom óvoda) részletesen is bemutathatták intézményük profilját, befogadóképességét, szellemiségét, szervezeti felépítését, illetve pedagógiai programját.

Az Ovi Infó sajátja, hogy közvetlenül lehet kérdezni az óvodavezetőktől és az Önkormányzat szakembereitől, így az idei alkalmon sem maradt megválaszolatlan kérdés.

A nagy számban megjelent szülők több mint egy órán át tették fel kérdéseiket az intézményvezetők, valamint Halmai András, a Humánszolgáltatási Iroda vezető-helyettese, és dr. Tomasószkiné dr. Kovács Györgyi, az iroda Intézményfelülegyeleti Csoportjának vezetője felé. Szóba kerültek többek között az óvodák lehetőségei a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása terén, a beíratás életkor szerinti esedékessége, a felvételi körzetek, a szülők és az intézmények kötelezettségei, az étkeztetéssel, a csoportlétszám és csoportösszetétellel kapcsolatban is.

Az Ovi Infó következő állomásán a Belső-Ferencvárosban található óvodák mutatkoznak be március 22-én a Házasságkötő Teremben (Bakáts tér 1.), a fórum-sorozat  március 29-én zárul a József Attila-lakótelepi Dési Huber Művelődési Házban.Impresszum  Adatvédelem