„Budapest Safari” Kiállításmegnyitó

„Budapest Safari” Kiállításmegnyitó
Meghívó

2019. február 19. | meghívó, Budapest Safari, kiállításmegnyitó, Marcus Goldson, festőművész, kiállítás, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

Marcus Goldson festőművész kiállítása a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben (Ráday utca 18. (bejárat az Erkel utca 15. felől)). A megnyitó időpontja: február 20., 17 óra.

BUDAPEST SAFARI - Marcus Goldson festőművész kiállítása

Hogyan lehet egy budapesti életkép egyszerre ismerős és egzotikus?

Például, ha Marcus Goldson „szemüvegén” át tekintünk rá. A művész különleges látásmódját kölcsönzi számunkra számos akvarellje, melyekkel magazinokban, képeslapokon vagy design tárgyakon is találkozhatunk.
Alkotásai szerepeltek tárlatokon többek között Angliában, Ausztriában és Kenyában is, idén pedig lehetőségünk van őket megtekinteni a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben február 20. és április 6. között.

A Kenyában született, s már évtizedek óta Ferencvárosban élő brit képzőművész szobrászként kezdte pályafutását. Az akvarellel komolyabban Budapestre költözésekor kezdett foglalkozni. Elmondása szerint a vízfesték bizonyult a legjobb eszköznek, hogy utazásai során frissen, élő vázlatokon rögzítse élményeit, de leginkább a részleteket. Marcus Goldson ugyanis a részletek és a humor szerelmese.
Ezt bizonyítják az Üllői úton, a Ráday utcában, vagy épp a Nehru parton készült munkái.

A megnyitó időpontja: 2019. február 20. 17.00
Helyszín: 1092 Budapest, Ráday utca 18. (bejárat az Erkel utca 15. felől)
Nyitva tartás:
Keddtől - péntekig 10-18 óra között, szombaton: 10-14 óra között

 Impresszum  Adatvédelem