Több hely, több program

Több hely, több program
Kibővült a H52

2019. február 13. | Haller utca, H52 Ifjúsági Iroda, foglalkoztató helyiség, átadás, Bázsa-Mosó László, Bácskai Jáno, Kállay Gáborné, Új Nemzedék Díj

Új foglalkoztató helyiséggel bővült a Haller utcai H52 Ifjúsági Iroda. Az információs, tanácsadó- és programközpontként működő közösségi tér mostantól egy időben rendezhet több foglalkozást, és nyújthat változatos szolgáltatásokat közönségének.

Az Ecseri úti Alul-járó Információs Iroda 2015-ben költözött át méltó helyére, a Haller utca 52. szám alá, ahová azóta is bármilyen problémával, kéréssel vagy kérdéssel betérhetnek a fiatalok, hogy segítséget, útmutatást kapjanak. – A mindennapi életük során felmerülő gondok megoldásában támogatjuk őket. Jönnek hozzánk fiatal anyák, életvezetési, tanulási, vagy szociális problémával küzdő tinédzserek, de sokan olyanok is, akik csak jó társaságot, értelmes szórakozási lehetőséget keresnek – mondta el az átadóünnepségen Bázsa-Mosó László szakmai programfelelős, aki megköszönte a munkát annak az öt lelkes fiatal szervezőnek, akik minden héten élettel töltik meg az irodát. – A legnagyobb kihívás olyan programokat kitalálni, amikre a fiataloknak valóban szüksége van, és érdekli is őket – tette hozzá.

A H52 gazdag kínálatában baba-mama, csajos és barkács klubot, zsonglőrködést tanító szociális cirkuszt, gitároktatást, rapzenélést, korrepetálást, pszichológiai és pályaválasztási tanácsadást is találunk, de bármikor be lehet jönni csocsózni, ping-pongozni, vagy csupán lazulni egy kicsit. A programok népszerűségét mutatja, hogy a fiatalok kinőtték a helyet, ezért az iroda melletti megüresedett, 25 nm-es üzlethelyiséget felhasználva mostantól egy külön szobával gyarapodott a közösségi tér. A plusz helyiség előnye, hogy párhuzamosan is lehetőséget ad foglalkozások tartására.

– A H52-ről messziről látszik, hogy nem hivatalosságok találták ki, hanem fiatalok csinálják fiataloknak – fejezte ki elismerését köszöntőjében Bácskai János polgármester, aki szerint ettől tud vonzó és otthonos lenni a hely. Kállay Gáborné alpolgármester elmondta, a kerület hét ifjúsági közösségi tere jól kitalált, egyedi profiljaik szerint szolgálják a prevenciót, a művészeti nevelést, a tanulást és az informálódást. Hozzátette: a H52 tavaly közel 8000 megjelenést regisztrált, 160 csoportfoglalkozást tartott, és 40 iskolában közel 800 diák vett részt prevenciós és közösségi foglalkozásaikon.

Eredményei elismeréseként az iroda 2018 decemberében Új Nemzedék Díjat kapott. A kitüntetés elsősorban a Nyár 52 programsorozatnak szólt, amely tartalmas időtöltést kínált a fiataloknak a vakáció alatt.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem