Jótékonysági kóruskoncert

Jótékonysági kóruskoncert
Meghívó

2019. február 11. | meghívó, Princetown High School Choir, adománygyűjtés, jótékonysági koncert, Ráday Kollégium, Kálvin téri Református Templom, díjtalan

A Princetown High School Choir adománygyűjtő jótékonysági koncertet rendez a leégett Ráday Kollégium és diákjai számára február 15-én 18:30 órakor a Kálvin téri Református Templomban. A belépés díjtalan.

Princeton High School Choir (PHSC)
A kórus alapításának ideje és helye: 1944-1945 – Princeton, New Jersey, USA.

A PHSC szokatlanul gazdag kórus-hagyományokkal rendelkezik. A kórus hosszú ideje intenzíven koncertezik Észak-Amerikában és Európában, mint Princeton és New Jersey képviselője. A kórus 96 énekesét gondos meghallgatások során az iskola kórusprogramja keretében mintegy 250 hangból válogatják ki.

A kórusnak komoly múltja van jelentős zeneszerzőkkel, karnagyokkal. 1995-ben Andrew Parrott vezénylésével előadta M. Tippett Dance, Clarion Air című művét; 1971-ben pedig maga Maurice Duruflé vezényelte a kórust saját műve, a Requiem előadása során. 1963-ban Gian Carlo Menotti meghívta a kórust az olaszországi Spoleto városába a Festival dei Due Mondi-ra, Kodály Zoltán pedig a Karvezetők Nemzetközi Egyesülete rendezvényén Budapesten vezényelte a kórust.

További jelentős együttműködések a kórus életében:
John Harbison – O Magnum Mysterium, Vincent Persichetti – Mass For Mixed Voices (Mise vegyeskarra), Peter Maxwell Davies – Veni Sancte Spiritus (Jöjj, Szentlélek Úristen), Roger Sessions – Mass (Mise), Frank Lewin – Mass For The Dead (Mise a halottért) – Robert F. Kennedy emlékére

Díjaik:
Festival of Gold – Washington, D.C. – I. díj (1994)
International Youth and Music Festival – Bécs – II. díj (1984)
„Best in Class” kinevezés – ACDA Konferencia – New Orleans (1981)

Megjelent és kapható a kórus legutóbbi kiadványa, melynek címe: O Radiant Dawn.

Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának Nőikara
A Tanítóképző Főiskola minden óvó pedagógus és tanító szakos budapesti hallgatója, a képzési programnak megfelelően, énekel valamilyen együttesben. Így minden évfolyamnak van népdalköre és kórusa is. A tehetséggondozás jegyében válogatott tagokkal indított Nőikar, 2016 szeptemberében kezdte meg munkáját, de Berkesi Boglárka és Hargita Péter vezetésével már 2017 tavaszán ezüst minősítést szerzett a 16. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny-en.

Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Férfikara
A Férfikar 14-19 éves fiúk együttese. A közel 45 fős kórus létszámával és tagjainak életkorával hazánkban szinte egyedülálló módon van jelen. Ennek oka, hogy ebben az életkorban különös gonddal kell bánni a pubertás énekhanggal.

Balasi Barnabás 2015 óta az együttes karnagya. – Munkájával nagy gondot fordít arra, hogy az énekkar magas kvalitású hangzást valósítson meg, szembemenve az életkori sajátosságokkal. Ehhez komoly hangképzésre és énekhangfejlesztésre van szükség minden próbán. A jó csapatszellem pedig erős alapot biztosít a művészi előadáshoz.

A Férfikar 2016-ban a Zeneművészeti Szakközépiskolák Országos Énekkari Versenyén II. helyezést ért el. 2017 áprilisában a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál-on Ezüst fokozatú diplomát nyert.Impresszum  Adatvédelem