Közös Képviselők Klubja

Közös Képviselők Klubja
Tudnivalók a kárrendezés menetéről és az éves beszámoló követelményeiről

2019. január 31. | Közös Képviselők Klubja, KKK, dr. Kulpinszky Eleonóra, Polgármesteri Hivatal, dr. Weisz Gábor Miklós, Szekeres Ferenc

Január 31-én a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta idei első összejövetelét a Közös Képviselők Klubja. A megjelentek szakértőktől szerezhettek naprakész ismereteket kárrendezési és elszámolási témákban.

Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő, a klub háziasszonya köszöntötte az idei év első Közös Képviselők Klubja résztvevőit, majd örömét fejezte ki, hogy a régi visszatérő, állandó vendégek mellett sok új érdeklődőt is lát. Egyúttal felhívta a közös képviselők figyelmét a lakóházak előtti járdák hó- és csúszásmentesítésére, mely a társasházak feladata. 

Elsőként Szekeres Ferenc tartott előadást „Az eredményes társasházi biztosítás kérdései” címmel. A biztosítási szakértő elmondta, egyre több a kárbejelentés, a szakipari munkák egyre drágábbak, ennek következményeképp a biztosítók egyre emelik a díjaikat. A prezentáció konkrét példákon keresztül kitért a kárbejelentés formai követelményeire, a lehetséges hibákra, és részletesen ismertette a kárrendezés menetét.

„A társasház éves elszámolásának szabályai” címmel tartotta meg prezentációját dr. Weisz Gábor Miklós. A Magyar Közös Képviselők Egyesülete szakmai igazgatójának elmondása szerint a társasházak elszámolása több szempontból is kiemelten fontos: ez az egyetlen olyan jogszabályban meghatározott kötelezettsége a társasházaknak, melyet éves szinten kötelezően el kell fogadni, ehhez közgyűlést kell összehívni – megszabott határidőn belül, és ezen a csatornán keresztül van kötelezve a társasház-kezelő a tulajdonosok tájékoztatására. A beszámolás formai követelményei szintén jogszabályilag előírtak, ennek segítségével lehet átláthatóan számot adni a társasház kiadásairól és bevételeiről. Ezeknek a követelményeknek a betartása mind a lakók, mind a társasház-kezelők közös érdeke.

A hivatalos napirendi pontok után a megjelent közös képviselők témától függetlenül feltehették kérdéseiket, melyekre a szakértőktől konkrét és kimerítő válaszokat kaptak.Impresszum  Adatvédelem