Magyar Kultúra Napja a Civil Szalonban

Magyar Kultúra Napja a Civil Szalonban
Kubik Anna önálló estje a József Attila-lakótelepen

2019. január 23. | LÉK, Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület, Civil Szalon, Magyar Kultúra Napja, Kubik Anna

Csodálatos és felemelő előadásnak lehettek részesei azok a nézők, akik január 23-án ellátogattak a havazás ellenére is a Lakótelepen Élők Környezetéért és Jogaiért Egyesület által szervezett Civil Szalon rendezvényre a József Attila-lakótelepi Közösségi Házba.

Kubik Anna Kossuth- díjas színművésznő „Jóság síró vágya” című önálló estje méltó megemlékezése volt a Magyar Kultúra Napja megünneplésére. Ady Endre mellett, akinek verse adta az önálló est címét, számos magyar költő szebbnél szebb költeménye hangzott el a több mint egy órás műsor alatt.

Ezzel az önálló estjével már számos vidéki városban is hirdette a magyar vers, a magyar szó becsületét. A mai elértéktelenedő világban gyöngyszemként csillogtak azok a versek, amiket a művésznő mondott el József Attilától, Sinka Istvántól, Gyurkovics Tibortól, Reményik Sándortól Pilinszky Jánostól, Csoóri Sándortól. Az ember örök értékéről beszéltek nekünk ők Kubik Anna tolmácsolásában a szülőföld-, a haza szeretetéről, a családról, a hitről. Betekintést kaphattunk a színésznőtől a saját életébe is, amik hitelesen fűzték fel a magyar költészet gyöngyeit és egészítették ki ismereteinket a magyar kultúrával kapcsolatosan. Az önálló est összeállítása társadalmi tükörként is működött, hiszen Lackfi János, mint kortárs költő is elhangzott az ő ironikus sírva nevettető verssoraival.

A közel 150 néző hatalmas tapsa koronázta meg a Kubik Anna fellépését.

Forrás: ccartImpresszum  Adatvédelem