Elindult a szeniortársasjáték-klub

Elindult a szeniortársasjáték-klub
Újabb idősügyi program Ferencvárosban

2019. január 22. | társasjáték, Board Game, klub, idősügy, ingyenes, Széll Ágnes, program, közösség

A szellemi frissesség megőrzése és a kellemes kikapcsolódás érdekében társasjátékklubot indított az önkormányzat a Ferenc körút 17. szám alatti Board Game Caféban. A kerületi nyugdíjasok havonta egyszer ingyen vehetnek részt a csoportos foglalkozáson.

A társasozás lehetőségével tovább-bővült “A teljesség felé” idősügyi koncepció eddig is széles kínálata, amely mára éves szinten több mint 1000 programot kínál az időseknek. A Ferenc krt. 17. szám alatt működő Board Game Café Magyarország első társasjátékos kávézójaként négy éve alakult Budán, a Nagyenyed utcában. A tulajdonos Londonból importált ötlete itthon is bevált, azóta sorra jönnek létre hasonló klubok a fővárosban. – Az egyetemi negyed közelsége miatt költöztünk Ferencvárosba, így esténként főleg a hallgatókat látjuk vendégül, ám küldetésünknek éreztük, hogy nyissunk más korosztályok felé is – mondta a debütáló rendezvényen Széll Ágnes, a Board Game Café ügyvezetője, aki szerint a fiatalokhoz könnyű eljutni a Facebookon keresztül, az idősekkel azonban már nehezebben tudják felvenni a kapcsolatot. Ezért keresték az együttműködést az önkormányzattal, amely januártól havonta egy kedden térítésmentes játékot biztosít az érdeklődőknek. A többi héten szintén keddenként féláron, azaz jelképes 250 forintért játszhatnak a résztvevők.

– Miénk a legnagyobb készlet a hasonló klubok közül, közel 600 társasjátékunk van – mesélte büszkén a tulajdonos, hozzátéve: ennyi játék között szinte lehetetlen lenne eligazodni, ezért a klub játékmesterei segítenek választani, elmagyarázzák a játékszabályokat, felépítik és elindítják a partit. A kávézó hamarosan social gameing típusú játékot is indít, amikor a vendég a játékmesterekkel játszhat együtt. Ez a típus az egyedül érkezőknek is lehetővé teszi a társasozást. A Board Game Caféban már két fő is számos lehetőség közül válogathat, de vannak nagycsapatos játékok is, melyekben 8–12 fő is játszhat egyszerre.

A szeniortársasjáték-klub első rendezvényén többen a régimódi típusokat választották, mint a Gazdálkodj okosan! és az Activity, de előkerült a mai divatot képviselő Dixit és Vortex is. – Köztudott, hogy a társasjáték kiváló eszköz az agyi képességek fenntartására. A logikai játékok pedig nemcsak pallérozzák az elmét, de jó hangulatot is teremtenek és összehozzák az embereket – közölte Széll Ágnes.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem