Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Több mint ötezer diákot vontak be a drogprevencióba

2019. január 21. | Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, drogprevenció, kábítószer, drog, szenvedélybetegségek, egyeztetés, Rapi István, Konkáv Közösségi Tér és Prevenciós Műhely, Kék Pont Alapítvány, EMMI, Megálló Csoport, Oláh Péter

Megtartotta idei első ülését a Ferencvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). A január 21-i tanácskozásnak a Kék Pont Alapítvány Gát utca 25. szám alatti székhelye adott otthont.

Elsőként a KEF 2018. évi beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők. Elhangzott: a szervezet együttműködést alakított ki az erzsébetvárosi, a józsefvárosi és a kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokkal. Rapi István, Ferencváros Önkormányzatának ifjúsági és drogprevenciós referense sürgette a fővárosi KEF megalakítását is, amely hozzájárulhatna a legsúlyosabb, kerülethatárokon túlnyúló problémákkal szembeni hatékony fellépéshez.

A IX. kerületi KEF-titkár elmondta, a kapcsolatépítés jegyében tavaly több vidéki város (Szolnok, Nyíregyháza Szombathely) szervezett tanulmányutakat hozzánk, hogy ellessék a ferencvárosi jó gyakorlatokat, és átültethessék azokat saját munkájukba. Az előző esztendő legfontosabb eseményei között említette a KONKÁV Közösségi Tér és Prevenciós Műhely megnyitását, valamint a ferencvárosi fiatalok számára szervezett programokat (Feri Feszt, Dzsembulik, AIDS világnap, iskolákba kihelyezett drogprevenciós foglalkozások), amelyeken összesen több mint ötezer kerületi diákot értek el.

Rapi István 2019-et illetően elmondta, a KEF EMMI-hez benyújtott pályázata 1,3 millió forintos támogatást nyert, amit az önkormányzat is kiegészít. Ebből az összegből a 2020 végéig érvényes drogprevenciós stratégia mentén folytatják a munkát. Idén kiemelt projekt lesz az iskolák egészségfejlesztési tervének felülvizsgálata, aktualizálása, a lehetőségek megismertetése és a problémák azonosítása.
A tervek bemutatása után a házigazda Kék Pont Alapítvány munkatársai ismertették meg a dizájnerdrogok világát és a felépülés lehetőségeit a hallgatósággal, majd a Józsefvárosban, az önsegítés elvén tevékenykedő Megálló Csoport szakmai munkáját mutatta be Oláh Péter terápiás programvezető.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem