Téli Tárlat

Téli Tárlat
Kiállítás a MÜPA-ban

2019. január 17. | Téli Tárlat, MÜPA, Vincze Angéla, Sipos Endre, kiállítás, gyerekek, ifjúság, képzőművészet, Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola SoulAir kórusa

Január 17-én nyílt meg a hagyományos, immár tizenharmadik alkalommal megrendezett Téli Tárlat a Művészetek Palotájában, melyen a tehetséges ferencvárosi általános- és középiskolás diákok mutatkoztak be.

A kiállítás megálmodója, háziasszonya, Vincze Angéla művésztanár köszöntőjében kiemelte: „A tehetség sokszínű. Lehet verbális, képi, mozgásos, zenei, logikai vagy érzelmi. Boldogságunk – vagy inkább boldogulásunk – részben attól is függ, hogy megtaláljuk-e a számunkra kellemes, tehetségünknek megfelelő utat. A tehetség a legritkább esetben simulékony. Sokszor kitör, keresi az útját, korlátait, amiket aztán ledönthet. Dr. Vekerdy Tamás szavaival élve: "Ki mondta, hogy a jó tanuló a tehetséges ember? Épp ellenkezőleg: a tehetséges és kreatív ember deviáns, egyenetlenül fejlődik, és utálja, amihez nincs kedve.”

Sipos Endre művésztanár, művészetfilozófus nyitotta meg a kiállítást, aki Ferencvárosban régóta otthon érzi magát – hiszen hosszú évek óta ő a Költészet Napi versillusztrációs pályázat zsűrielnöke is.

A változatos technikákkal és témákkal bemutatkozó diákok képei mellett divatterveket is láthattak az érdeklődők. A kerület magas színvonalú művészeti oktatását képviselte a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola SoulAir kórusának műsora is, Molnár Mónika kórusvezető vezényletével.

A megnyitó végén a kiállító fiatalok oklevelet és ajándékokat vettek át Vincze Angélától és Sipos Endrétől.

A kiállítás január 30-ig tekinthető meg a Művészetek Palotájában (IX. Komor Marcell u. 1.)Impresszum  Adatvédelem