Újévi Koncerttel köszöntötte 2019-et a kerület

Újévi Koncerttel köszöntötte 2019-et a kerület
Ferencváros ingyenes rendezvénye a MÜPA-ban

2019. január 5. | újévi koncert, MÜPA, zene, kultúra, Kállay Gáborné, dr. Bácskai János, MÁV Szimfonikus Zenekar, Csurgó Tamás, Hot Jazz Band, ingyenes

Ferencváros Önkormányzata immár hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos Újévi Koncertjét. A január 5-i két előadásnak – amelyen több mint kétezer kerületi polgár vehetett részt – a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenyterme adott otthont.

A közösségformáló rendezvényre ismét olyan nagyszámú érdeklődő jelentkezett, hogy az este 7 órára tervezett előadást egy délután fél ötkor kezdődő másodikkal kellett megtoldani. Így összesen több mint kétezer ferencvárosi hallgathatta meg a MÁV Szimfonikusok és a Hot Jazz Band közös produkcióját.

A hangverseny előtt Kocsis Máté országgyűlési képviselő Kányádi Sándor sorait idézte, majd elmondta, a városrész számára 2019 értékes és sikeres lesz, hiszen számos jubileumot ünnepel majd: 260 éve, hogy megszületett a környék betelepüléséről szóló első írásos dokumentum, 130 esztendeje, hogy a városrész megkapta a 9-es számot, 120 évvel ezelőtt született Ferencváros díszpolgára, boldog Salkaházi Sára, és idén ünnepli alapításának 120 évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club, melynek labdarúgó csapata a 30. bajnoki cím megszerzésére készül. A politikus hozzátette: Ferencváros vezetése kiválóan gondoskodik arról, hogy a nagy léptékű városfejlesztések tovább folytatódjanak, majd boldog új évet kívánt a kerületben élőknek.

Kállay Gáborné alpolgármester egy Radnóti Miklós és egy Széchenyi István idézettel köszöntötte a koncerten megjelenteket, majd Bácskai János citálta Arany János gondolatait. A polgármester a kerületben található Művészetek Palotájára, a Nemzeti Színházra, a Budapest Music Centerre, a Bálnára és az Iparművészeti Múzeumra utalva úgy fogalmazott: Ferencváros kulturális élete kiteljesedett és olyan gazdag, hogy talán nincs is hozzá hasonló városrész. A fejlesztésekről szólva hangsúlyozta, a kerület középső részének komfortosítása idén is folytatódik, a jövőben pedig – a kormánynak köszönhetően – megépül a Kemény Ferenc Atlétikai Stadion, a Déli Városkapu, a maga 12 ezres diáknegyedével, és a Dél-Pesti Centrumkórház.  Beszéde végén a városvezető a Háromszékről származó népköltemény kezdősorával kívánt boldog új évet Ferencvárosnak: „Adjon Isten minden jót ez új esztendőben”.
A MÁV Szimfonikusok és a Hot Jazz Band közös koncertje Csajkovszkij: A diótörő indulójával kezdődött, amit Bácskai János polgármester dirigált. A közel kétórás programban olyan örökzöldek csendültek fel, mint a Meseautó, a Hamvadó cigarettavég, az Oda vagyok magáért, vagy a Summertime, illetve a What a wonderful world című slágerek.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem