„Ajándékozz örömöt!”

„Ajándékozz örömöt!”
Harmadik éve kerülnek jó helyre a ferencvárosiak karácsonyi adományai

2018. december 20. | Ferenc tér, Karácsonyváró, adomány, FESZGYI, Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthona, Dr. Kulpinszky Eleonóra, gyűjtés, Kovács Flóra, Ferenc Tér Klub, Garancz Anasztázia

A Ferenc téri Karácsonyváró rendezvényen felállított karácsonyfa alá a kilátogató családok elhelyezhették ruha- és játékadományaikat, melyeket Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő és Kovács Flóra vállalkozó adott át a Fehér Holló Gyermekek Átmeneti Otthonának.

A FESZGYI Gyermekek Átmeneti Otthona 24 férőhelyes, 18 éves korig lát el olyan gyerekeket, akik hozzátartozói anyagi, illetve lakhatási problémákkal küzdenek, vagy egyedülálló szülőként munkahelyük mellett nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet. A munkatársak három műszakos munkarendben az év 365 napján, 24 órában biztosítják a bentlakók ellátását. Évente több mint 60 gyerek fordul meg az otthonban, sokan hónapokig itt tartózkodnak. A látogatás idején majdnem minden gyermek haza tudott menni a hétvégére, az egyetlen kis lakó sajnos lázas beteg volt. Garancz Anasztázia szakmai vezető elmondta, reményeik szerint a karácsonyt is minden gyermek a családdal töltheti majd.

Dr. Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő már harmadik alkalommal szervezte meg a karácsonyi adománygyűjtést a rászoruló gyerekek részére a 2016-ban megújult Ferenc téren, amely azóta Középső-Ferencváros közösségi életének központja lett. A képviselő asszony megfogalmazása szerint példaértékű és a kerületiek számára is ösztönző lehet, hogy az adományok útja nyomon követhető, azok itt, Ferencvárosban találják meg az arra leginkább rászorulókat.

Kovács Flóra vállalkozó, a Ferenc téri Réteskék vendéglátóhely tulajdonosa a kezdetek óta közreműködik a jótékonysági akcióban. Az összegyűlt adományokon túl egy tepsi friss rétessel érkezett az átmeneti otthonba.

Az átadáson megjelent Siroki István, a LÉLEK-Pont és Utcai Szociális Munkás Csoport csoportkoordinátora is. A Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága keretein belül működő csoport lakhatási problémákkal küzdő ferencvárosi emberekkel foglalkozik, illetve utcai szociális munkát végez. Azokat az adományokat, amik az otthonban nem találnak gazdára, a LÉLEK-programban résztvevő rászoruló családok, illetve az utcán élők kapják majd meg.Impresszum  Adatvédelem