20 év Ferencvárosért

20 év Ferencvárosért
Lakossági teadélután Zombory Miklóssal

2018. december 14. | képviselői teadélután, alpolgármester, összejövetel, Zombory Miklós, Ferencváros, Nándori László, Kecskeméti Róbert, Ruzicska László, Kecskeméti Róbert, Kicsi Bocs Óvoda, dr. Répássy Dénes, Kubatov Gábor

Zombory Miklós alpolgármester 20 esztendeje tölti be Belső-Ferencváros önkormányzati képviselői tisztségét, és első megválasztása óta évente kétszer családias hangulatú teadélutánra invitálja a kerület polgárait. A házasságkötő teremben rendszeresen teltházzal zajló program a tájékoztatáson túl alkalmat nyit a személyes ismerkedés mellett a szórakozásra is.

A december 14-i rendezvényen a köszöntő után felvágták az alpolgármester önkormányzati képviselőségének és a teadélutánok elindításának 20. évfordulójára készült „Palermo” tortát, melyet Nándori László Pro Urbe-díjas cukrászmester ajánlott fel az alkalomra. Mivel az általa vezetett, többszörös díjnyertes Nándori Cukrászda is Zombory Miklós választókerületében található, hosszú évekre nyúlik vissza a kölcsönös megbecsülésen alapuló jó kapcsolat. A tekintélyes méretű nyalánkságból vágott szelet mellé ki-ki választhatott egy pohár hagyományos vagy alkoholmentes pezsgőt is. Eközben Ruzicska László színművész és Kecskeméti Róbert színész-énekes az ünnepvárás hangulatához illő gondolatokkal és dalokkal szórakoztatta a megjelenteket, majd az Erkel utcai Kicsi Bocs Óvoda gyermekei adták elő karácsonyi műsorukat.

Zombory Miklós ezt követően bemutatta a teadélután két vendégét, dr. Répássy Dénes urológus professzort, valamint Kubatov Gábort, az FTC elnökét, a Fidesz alelnökét, majd az elmúlt húsz év eseményeinek, sikereinek felidézése mellett beszámolt a megjelenteknek a kerületi aktualitásokról, Ferencváros fejlődéséről, valamint a közelmúlt eredményeiről. Mint elhangzott, a Bakáts téri templom jelenleg is zajló felújítási munkálatait követően megkezdődik a Bakáts tér új, XXI. századi arculatának kialakítása. A közeljövő nagyszabású tervei között szerepel a legnagyobb fővárosi centrumkórház, 15 ezres diákváros, valamint egy atlétikai stadion kialakítása is kerületünkben. A SOTE jóvoltából végre jó kezekbe kerül a 10 éve bezárt Schöpf-Merei Kórház épülete, melybe az egyetem egyik intézetét helyezik ki.
Az alpolgármester további örvendetes eseményekről is beszámolhatott: az év folyamán felújításon esett át a Közraktár utcai háziorvosi rendelő és a Mester utcai rendelőintézet energetikai korszerűsítése is hamarosan befejeződik.

Végül Kubatov Gábor szólt a résztvevőkhöz, aki köszöntőjében kiemelte, országos viszonylatban egyedülálló siker az, amivel Zombory Miklós büszkélkedhet: a 20 éven át megszakítás nélkül tartó képviselőséget nem pártlistán, hanem önmagát minden egyes alkalommal egyéni választókerületben megmérettetve nyerte el. Ennek nyilvánvaló oka az az „önazonosság”, amely Zombory Miklós életét és politikai pályáját jellemzi. Számára a legfontosabb értékek a Haza, Ferencváros, valamint a család és a keresztény életvitel, ezeket képviseli magánemberként és képviselőként is. Munkabírásáról és megbecsültségéről tanúskodik a pályája során általa benyújtott javaslatok nagy száma és az a tény, hogy ezek nagy részét a képviselőtestület pártállástól függetlenül száz százalékban támogatta.
Kubatov Gábor az FTC elnökeként Ferencvárosi kötődései mellett szót ejtett a Fradi Ferencvárosban betöltött szerepéről, valamint a klub idei sikereiről és nagyratörő terveiről is.

Zombory Miklós és Kubatov Gábor végezetül mindenkinek békés, áldott ünnepeket és boldog új évet kívánt, majd a teadélután a hagyományoknak megfelelően tombolával és vendéglátással zárult.Impresszum  Adatvédelem