Ferencváros Napja

Ferencváros Napja
Gera Zoltán lett Ferencváros díszpolgára

2018. december 3. | Ferencváros Napja, Ferencváros díszpolgára, Gera Zoltán, FTC, kitüntetés, gálaműsor, Groupama Aréna, 9. tv, Dr. Szeneczey Balázs, dr. Kocsis Máté, dr. Bácskai János, Pro Urbe Ferencváros díj

„Semmi nem emeli-fel egy Nemzet Lelkét, semmi nem szolgál annak Gyarapodására, kiműveltségére, belső Erejére 's Dicsősségére annyit, mint sok Emberek Egyesülése, és egy czélnak Elérésére való Törekedése.”
/Széchenyi István/

December 3-án, Ferencváros Napjának előestéjén ünnepélyes keretek között került sor kerületünk kitüntetéseinek átadására a Groupama Arénában. A gálaműsort a 9. tv jóvoltából élőben tekinthették meg a televízió nézői is. 

Az est háziasszonya, Köböl Anita köszöntötte a díjazottakat és a megjelenteket, köztük dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest, dr. Kocsis Máté és Csárdi Antal országgyűlési képviselőket, valamint Ferencváros és testvérvárosainak vezetőit és képviselőit.

Dr. Szeneczey Balázs beszédében átadta Tarlós István főpolgármester üdvözletét. A főpolgármester-helyettest sok személyes élmény köti kerületünkhöz, és városvezetőként is kiemelkedőnek tartja a Ferencvárossal közös munkát. A több mint 25 éves városrehabilitáció töretlenül zajlik, a számos, fővárossal közös siker pedig hasonlóan eredményes jövőt vetít előre. Ez az elkötelezett vezetők mellett elkötelezett lokálpatriótákat is kíván, őket ünnepeljük a mai napon – fogalmazott a főpolgármester-helyettes.

„A nemzet közös ihlet” – kezdte köszöntőjét József Attila gondolatával dr. Kocsis Máté. „Ez az ihlet tartja egyben a közösségeket. A közösségek pedig a Haza alappillérei, közösségben érhetünk el nagy dolgokat” – vitte tovább a gondolatot az országgyűlési képviselő, aki kiemelte: Ferencváros egyedi színfolt mind történelmi, mind kulturális értelemben. Közös kultúránk, értékeink védelme alapvető emberi kötelességünk, ennek érdekében olyan példaképeket kell kitűzni, akik munkássága, élete zsinórmértékül szolgál a jövő generációk számára is. Ferencvárosban ilyen példakép többek közt Springer Ferenc, Lázár Ervin, József Attila, Angyal István, Magyar Zoltán, Kerényi Lajos, és Ravasz László.
„Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú és fejlődő kerületet is képviselhetek a magyar országgyűlésben, mint Ferencváros” – mondta dr. Kocsis Máté.

Dr. Bácskai János Széchenyi István „Lovakrul” című írásából vett idézettel nyitotta ünnepi beszédét, mely ugyancsak a nemzeti közösség fontosságát hangsúlyozta a reformkor hajnalán.
A polgármester Ferencváros múltjának és nevezetességeinek felidézése után emlékeztetett: kerületünk volt annak idején az elmaradt expo legnagyobb vesztese, mégis számos fejlesztés valósult meg, felépült az új Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája. Ugyanígy elmaradt a mindannyiunk által várt olimpia, de remélhetőleg így is ki fog teljesedni mindaz a fejlődés, amit biztosított volna. 2016 volt a díjak éve, Ferencváros megnyert szinte mindent, amit városfejlesztés, sport és kultúra terén lehetett. A tavalyi évben ünnepeltük kerületünk 225. évfordulóját. 2018 a polgármester megfogalmazása szerint a tervek éve, felsorolni is nehéz a megvalósításra váró terveket. A megszépülő Bakáts téri templom munkálatainak befejezése után kezdődik a Bakáts tér és a Bakáts utca új arculatának kialakítása. A legnagyobb fővárosi centrumkórház is nálunk lesz kialakítva, de többek közt új híd, 15 ezres diákváros, valamint atlétikai stadion is épül majd Ferencvárosban.
Az idei év a Ferencvároshoz kötődő felsőoktatási intézmények fejlesztéseinek jegyében is zajlott. A Corvinus Egyetem nagyratörő átalakítási tervei mellett kollégiumot és sportuszodát létesít a Lónyay utcában. A Károli Gáspár Református Egyetem egy új kampusszal költözik be a Lónyay utca - Kinizsi utca sarkán lévő épületbe, miként a SOTE is egy új egyetemi intézetet helyez ki a 10 éve bezárt Schöpf-Merei kórház épületébe.

Dr. Bácskai János ezután méltatta a kitüntetettek tehetségét és Ferencváros közösségéért is végzett munkájukat, majd mindenkinek békés adventi készülődést, boldog karácsonyt és újévet kívánt.

A díjátadó ünnepséget a 2018-as év során átadott kerületi díjak felelevenítése nyitotta, majd dr. Bácskai János átadta a Ferencváros Napja alkalmából odaítélt kitüntetéseket.

Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült Balázs Krisztián a Fradi tornásza, dr. Dulin Jenő pszichológus, vitorlásversenyző, Fekete Dorina, az FTC kajakozója, Kiss Bernadette, a VertikaLand baba-mama klub alapítója, Kokas Ferenc, a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola nyugalmazott vezetője, Léta Sándor, a Bartók Béla Unitárius Egyházközség vezetője, Petőné Prekup Dorina, a Ferencvárosi Önkormányzat Polgármesteri és Jegyzői Kabinetének titkársági csoportvezetője, valamint Rapi István, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának ifjúsági- és drogprevenciós referense.

A Pro Urbe Ferencváros díj azon magánszemélynek, szervezetnek, közösségnek adományozható, aki/amely Ferencvárosért, a kerület környezetének építéséért, alakításáért, értékének megőrzése érdekében kimagasló egyedi alkotó tevékenységet folytatott, maradandót alkotott. A díjat idén Nándori László cukrászmesternek, a Nándori Cukrászda vezetőjének, Ranyák Györgynek, a Ranyák üvegtechnika vezetőjének, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemnek ítélték oda, melyet Lánczi András rektor vett át.

A 2018-as év Ferencváros díszpolgára címet Gera Zoltánnak, az elmúlt évtizedek legsikeresebb és legnépszerűbb labdarúgójának adományozták. A Ferencvárosból tavaly visszavonult közönségkedvenc a Fradival három bajnoki, öt Magyar Kupa- és három Szuperkupa-elsőséget szerzett. 2004-től tíz éven át Angliában játszott, a West Bromwich Albion tagjaként már első évben bekerült a bajnokság álomcsapatába, a Fulham vezéreként pedig 2010-ben az Európa Liga döntőig meneteltek. A magyar válogatottban 97 mérkőzésen 26 gólt szerzett, pályafutásának megkoronázása volt, amikor 37 évesen a Portugáliának lőtt bombagólját a 2016-os Európa Bajnokság legszebb góljának választották.
„Gerzson” technikai edzőként már a Fradi szakmai stábjában dolgozik, ezzel kapcsolatos külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az átadón. Távollétében a díjat Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója vette át, aki köszönetet mondott Gera Zoltán nevében is.

„Aki ismeri Zolit, tudhatja, hogy hihetetlenül szerény fiú és soha nem gondolta volna, hogy egyszer díszpolgár lesz Ferencvárosban. Már az FTC edzői karának tagja, és azt a hihetetlen tudást és tapasztalatot, amely felhalmozódott benne a profi évek alatt, megpróbálja átadni a fiataloknak, illetve az első csapatnak. Zolinak a 29. bajnoki címünk megnyerésében oroszlánrésze volt, most pedig egy olyan év előtt állunk, ahol ismét egy csodálatos jubileumot ünnepelhetünk, hiszen a klub 120. évfordulóján nyerhetjük meg a 30. magyar bajnoki címet, és elsőként varrhatjuk fel a mezünkre a harmadik csillagot” – mondta el köszönőbeszédében Orosz Pál.

Az esemény zárásaként az idei év valamennyi díjazottja színpadra állt egy közös fotó erejéig, majd Magos Bence, Ferencváros újonnan megválasztott ifjúsági polgármestere, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Gundel Károly Szakképző Iskolájának tanulója mondta el bemutatkozó beszédét.

A gálaesten a Concerto Budapest első rézfúvósaiból álló zenekar klasszikus és ragtime tételeket szólaltatott meg, Lázár Balázs és Borbiczki Ferenc színművészek pedig a Fradi négy stadionjának történetét elevenítették fel. Az eseményen közreműködött továbbá a közkedvelt Sándor György „humoralista”, a Szabó Milán-Horváth Tamás labdazsonglőr-páros, valamint Szűcs Gabi és swing zenekara.


Ferencváros 2018 évi díjazottjai:

Ferencváros díszpolgára:

Gera Zoltán
Az elmúlt húsz esztendő kétségkívül legnagyobb nemzetközi sikereket elért magyar labdarúgója, Gera Zoltán 1979-ben született Pécsett. A baranyai megyeszékhelyen kezdett el futballozni, és volt idő, amikor úgy tűnt, a körülmények megfosztják attól, hogy tehetségéhez méltó magasságokba emelkedjen. Ő azonban sokkal erősebb volt annál, hogy eltűnjön a semmiben, és addig küzdött – ha kellett magával is, amíg kitörölhetetlen nyomot hagyott a magyar sporttörténelemben. Hosszú pályafutása csúcspontján klasszis futballistaként világszerte megismerték a nevét.
Alázata, embersége nemcsak csapattársai, hanem a magyar emberek milliói számára közismert.
Már 2000 júliusában, első ferencvárosi mérkőzésén a kapuba talált és a szezon végén bajnoki címet ünnepelt a Fradival. Négy évvel később az akkor már ferencvárosi kedvenc a világ egyik legerősebb bajnokságába, az angol Premier League-be, a West Bromwich Albion csapatához igazolt. Ahogy a ferencvárosi, úgy a birminghami klubot és az angol szurkolókat is meghódította. Első idénye végén beválasztották a Premier League álomcsapatába, Puskás után pedig ő érdemelte ki újra, hogy úgy szólítsák: a mágikus magyar.
A hosszú angliai évek alatt játszott a Fulhamben is, vívott Európa Liga-döntőt, majd előbb a West Bromwich Albionba, később pedig a Ferencvároshoz tért vissza - haza.
Bajnoki címet, Magyar Kupa-győzelmeket aratott a Fradival, hosszú évekig szolgálta a nemzeti tizenegyet, Magyarországgal pedig részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon, ahol az ő gólját választották meg a torna legszebb találatának. Bár csodálatos, és magyar viszonylatban páratlan pályafutása véget ért, de a Fradi család tagja maradt, hiszen a Ferencváros – és a magyar válogatott – edzői stábjában dolgozik tovább a magyar futball felemelkedéséért. 
Gera Zoltán világszerte milliók példaképe, Magyarország – és szűkebb hazánk: Ferencváros - különleges kincse.

Ferencváros Pro Urbe Díja:

Nándori László
Nándori László aranykoszorús cukrászmester neve összeforrott Ferencvároséval. Az általa 30 éve üzemeltetett Nándori Cukrászda fogalommá vált Budapesten. Nándori László már középiskolásként is ezen a helyen dolgozott, igaz, akkor még nagybátyja vezette az 1957-ben a Ráday utcában megnyitott Varga Cukrászdát. A fiatal cukrász egy hosszabb zuglói kitérő után talált vissza Ferencvárosba. 1988-ban nyugdíjba vonuló nagybátyjától vette át az onnantól Nándori Cukrászda névre hallgató üzlet vezetését.
A minőségi cukrászsütemények és a tulajdonos elkötelezettsége rövid idő alatt sikeressé tették a vállalkozást. Nándori László azonban ellenállt a csábításnak, és a megkeresések ellenére sem volt hajlandó üzlethálózatot nyitni. Ars poeticája szerint neki itt, Ferencvárosban kell maradandót alkotnia. Az elmúlt 30 évben mindez sikerült. Megszámlálhatatlan díj és közmegbecsülés övezi a Nándori Cukrászdát. Pestiesen szólva az már csak hab a tortán, hogy 2013-ban, 2014-ben és 2018-ban a Nándori nyerte el a Magyarország Cukormentes Tortája címet.
Mindemellett 2016-ban a Vezúv fantázianevű fagylaltjuk az Év Fagylaltja lett.  Nándori László szakmai elismertségét jól mutatja, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány felkérése nyomán 2015-ben és 2016-ban is ő látta el a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrielnöki posztját.
Nándori László ma Ferencváros egyik legelismertebb vállalkozója. Szerencsés embernek tartja magát, akit a vendégek szeretete és mosolya inspirál.

Ranyák György
A Ranyák Üvegtechnika céget 1967-ben az idősebb Ranyák György üvegműves mester alapította Budapesten, Ferencváros szívében. A manufaktúraként működő, immár három generációs családi vállalkozás nagy szakmai múltra tekint vissza. Termékeik Európa-szerte elismertté váltak, számos nagy céget, illetve magánszemélyt kiszolgálnak. Az évtizedek során dinamikusan fejlődő cég termékpalettája évről évre szélesedik. Az ezredfordulóig szinte kizárólag gyógyszertárak, kutatóintézetek, egyetemek számára készítettek, javítottak labortechnikai eszközöket. A 2000-es évek elején a legifjabb Ranyák György vette át az üzletet, és borászati üvegtermékekkel, dísz- és ajándéktárgyakkal bővítette a kínálatot.
A cég egy világsikerré vált termék kifejlesztésében is közreműködött: Miriszlai Ernő, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika fül-orr-gégész professzorának ötlete alapján megalkották az orrszívó porszívót, melyet ma már minden kisgyermekes szülő ismer. A méltán népszerű termék 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat is elnyerte.
A Ranyák Üvegtechnika több ferencvárosi kis- és nagyvállalkozással is üzleti kapcsolatot ápol, beszállítói például a Zwack Unicum Zrt.-nek is. Arra is volt már példa, hogy sürgősséggel javították meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet életmentő berendezésének üvegalkatrészét.

A Budapesti Corvinus Egyetem
A Budapesti Corvinus Egyetem a magyar gazdasági élet első számú képzőhelye, amely idén ünnepli alapításának hetvenedik évfordulóját, és nemsokára, 2020-ban az önálló magyar közgazdászképzés századik jubileumát. A korábbi „Közgáz” a magyar közgazdaság- és társadalomtudomány fontos és nemzetközileg elismert szellemi műhelye, diákok újabb és újabb nemzedékei számára pedig az inspiráció és a közösséggé formálódás színhelye. Az intézmény sikerességét mutatja, hogy a magyar közélet kiemelkedő képviselői közül nagyon sokan itt folytatták egyetemi tanulmányaikat.
E kiemelkedő intézmény számára nagyon fontos, hogy együtt lélegezzen szűkebb és tágabb környezetével: programokkal, kezdeményezésekkel, kutatásokkal igyekszik tudásával támogatni vállalkozásokat, helyi közösségeket, a szakpolitika-alkotást. Ebbe a sorba illeszkedett az a kezdeményezés is, amikor a Ráday utca pozícionálása kapcsán készített felmérést az Egyetem Turizmus Tanszéke. Az Önkormányzat több meghatározó projektben is együttműködött már az egyetem oktatóival és hallgatóival.
A Corvinus Egyetem jelenleg is jelentős eredményeire építve a közeljövőben történetének új szakaszába fog lépni. Jövő nyártól megújuló modellben működik, egy valóban nemzetközi egyetem felépítésére, a világszínvonal elérésére készül Ferencvárosban.

Polgármesteri elismerő oklevél:

Balázs Krisztián
Balázs Krisztián 16 éves ifjúsági válogatott tornász. Pályafutását a Ferencvárosi Torna Clubban kezdte úszással, majd néhány év után torna szakosztályra váltott. Tehetségének és szorgalmának köszönhetően folyamatosan fejlődött és nemzetközi versenyzővé vált. Az idei évben Bakuban, az Ifjúsági Olimpiai Játékok kvalifikációs versenyén egyéni összetettben 3. helyen végzett, így indulhatott az Ifjúsági Olimpiai Játékokon. A Glasgow-i ifjúsági Európa Bajnokságon ezüstérmet szerzett nyújtón, majd a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet nyert. Krisztián az idei évben betört a nemzetközi tornasportba, bíznak a hosszú és eredményes pályafutásában. Már a 2019-ben, első ízben megrendezésre kerülő Győri Ifjúsági Világbajnokságra készül.

Dr. Dulin Jenő
Dr. Dulin Jenő, akit „élő vitorlástörténelemként” emlegetnek, 1963 óta lakik Ferencvárosban. A Mester utcában éveken át lakóbizottsági tag, később elnök. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán végzett okleveles pszichológusként. A Csepel Vas-és Fémművekben ő szervezte meg és működtette az ország egyik nagyhírű és eredményes munkapszichológiai egységét. Tagja volt az Ergonómia című lap szerkesztőbizottságának. A Pszichológiai Társaság alapító tagja, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, a pszichológiai tudomány kandidátusa. A Közlekedési Főfelügyelet Pályaalkalmassági Vizsgáló Intézetének igazgatójaként vonult nyugdíjba 1998-ban. 6 éves kora óta vitorlázik, 1962-től a MAHART Vitorlás Szakosztályában, majd a Balatoni Hajózás Zrt. szakosztályában versenyez. 2015 óta a Magyar Vitorlás Szövetség örökös tiszteletbeli tagja. Közel 500 versenyen több mint 400 dobogós helyezést ért el. 1970 óta publikál a sportág történetével kapcsolatban.

Fekete Dorina
Fekete Dorina 2016 augusztusában kezdett az FTC Kajak-kenu Szakosztályában kajakozni. Vácon ismerte meg az alapokat és 5 évet töltött ott, majd a Fradit választotta. A 2016-os Olimpiai Reménységek Versenyén már zöld-fehérben ért el második helyezést egyesben, 1000 méteren. A 2017-es versenyszezonban a Maraton Európa-bajnokságon egyesben 1. helyezést ért el, párosban pedig 2. helyen értek célba. Kvalifikálta magát a dél-afrikai Maraton Világbajnokságra, ahol egyesben 2. helyezést ért el. Hazaérkezése után az ORV –n egyesben 1000 méteren 2., míg 500m olimpiai távon 3. lett. 2018-ban egy vállsérülés ellenére is sikerült kijutnia a Maraton Világbajnokságra, ahol az előző évhez hasonlóan 2. helyen végzett.

Kis Bernadette
Kis Bernadette közgazdász és intézményi kommunikátor végzettséggel rendelkezik, jelenleg gyógypedagógiát tanul, civilben több mint egy évtizede rendezvényszervező. Hat évvel ezelőtt Középső-Ferencvárosban nem volt baba-mama közösség, ahova a hozzá hasonló újdonsült édesanyák kikapcsolódásra, az anyasággal járó eszmecserére vagy közösségbe járhattak volna, ezért jött létre a VertikaLand. Elmondása szerint: „2012-ben, Fanni kislányunk megszületésével, életünk legnagyobb kalandja kezdődött el: család lettünk.” A példamutatóan fejlődő Ferencvárost egyre több kisgyermekes család választja otthonául, számukra óriási segítség a tartalmas, többségében ingyenes programokkal segítséget nyújtó baba-mama klub. Tapasztalatával és civil lelkesedésével segíti a Ferenc téri közösségkovácsoló rendezvények megszervezését. Köszönjük, hogy gazdagítják Ferencvárost!

Kokas Ferenc
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézetében végzett. 1990-től a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, majd 1994-től igazgatója. Zenepedagógiai és művészetszervező tevékenységéért 2009-ben a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette. Bábáskodott az évente megrendezésre kerülő KaposFeszt zenei rendezvénysorozaton is.
Családja Budapestre költözésével, 2011-ben a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője lett és idei nyugdíjazásáig vezette azt. Két évtizedes kaposvári tapasztalatait Ferencvárosban is kamatoztatta. Az intézmény befogadta a Budapesti Furulyafesztivált, az Országos Czidra László Furulyaversenyt, a Fővárosi Csellófesztivált és az Országos Fuvolaverseny területi fordulóját is. Hagyományteremtően kerültek megrendezésre vonós zenei mesterkurzusok, valamint az I. Fehér Ilona Hegedűverseny. A Zeneiskola diákjai rendszeresen fellépnek a ferencvárosi rendezvényeken.

Léta Sándor
Léta Sándor a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karán végzett. 1989-ben, gyakorló segédlelkészként kezdte meg lelkészi tevékenységét. Az 1994-1995-ös tanévben ösztöndíjasként további tanulmányokat folytatott a Berkeley-i Starr King Unitárius Lelkésznevelő Intézetben, ahol bibliai szaktudományt tanult, és könyveket fordított az észak-amerikai történeti Jézus-kutatásról. Ő készítette az első magyar unitárius honlapot 1998 októberében. A Magyarországi Unitárius Egyház honlapját ma is ő kezeli, és főszerkesztő-helyettese az Unitárius Élet című lapnak.
2001-ben lett a 90 éve Ferencvárosban működő Bartók Béla Unitárius Egyházközség másodlelkésze, 2009-től vezető lelkésze. Munkáját az unitárius hit szellemében végzi. Vallja, hogy a templom ne csak az imádság háza legyen, hanem legyen nyitott a párbeszéd, a szakrális művészetek, a kultúra előtt is, és minden más felekezetű előtt, akik szeretnék megismerni azt a vallást, közösséget és hitet, amelyik 450 éve alakult a Reformáció legfiatalabb ágaként. Hite által is törekszik gazdagítani, színessé tenni magyar nemzetünket, kultúránkat, az Isten és a felebarát iránti szeretetben.

Petőné Prekup Dorina
Minden munkahelyi közösség számára meghatározó jelentőségűek azok a kollégák, akik a folyamatos megbízhatóságot képviselik. Kiegyensúlyozottságuk a legnehezebb munkanapokat is közös élménnyé változtatja. Petőné Prekup Dorina, a Ferencvárosi Önkormányzat „Dorkája” ilyen, mindenki által ismert és elismert kolléganő. Dorka a gimnázium befejezését követően első munkahelyéül Ferencvárost választotta 1998-ban. Előbb a szervezési osztályon dolgozott, majd a Polgármesteri és Jegyzői Kabinet munkatársa lett, amelynek 2010 óta titkársági csoportvezetője.
Az elmúlt húsz év polgármestereinek közvetlen munkatársa, tevékenységük személyes tanúja. Sokoldalú, felkészültségét az Államigazgatási Főiskola elvégzésével alapozta meg. Elkötelezett hivatástudattal végzett munkáját három gyermek nevelése könnyíti meg a számára. Civilben szenvedélyes, megszállott futó és édességfüggő, akinek az asztalfiókjában mindig van egy kis csokoládé, amiből szigorúan csak annak ad, akit nem félt az elhízástól.

Rapi István
Rapi István 2012 szeptemberétől a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának munkatársa, Ferencváros ifjúsági- és drogprevenciós referense. Területét számtalan, az Önkormányzat határain túlnyúló rendezvény is fémjelzi, mint például a Pályaválasztási börze, az IFI FESZT, a FERI FESZT és a Diákmunka Börze. Több intézményt, szervezetet, vagy akár kerületet felölelő drogprevenciós szakmai egyeztetéseket szervez, az érdemi viták eredményeképp az ifjúságnak, az ifjúságért szervezett programokon több száz diák tölti hasznosan szabadidejét. Nevéhez fűződik a Ferencvárosi Ifjúsági Koncepció megalkotása és koordinálása.
A Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat munkájának magas színvonalú vezetése mellett több, a fiatalok számára elérhető közösségi tér kialakításában, megvalósításában vállalt komoly szerepet. Szakmai sikereinek kulcsa a kiváló koordináló és együttműködő készsége, számtalan intézménnyel és szervezettel ápol élő, eredményes kapcsolatot. Kiválóan felkészült munkatárs, aki területén nem ismer lehetetlent.

Ferencváros 2018 év közben átadott díjai:

Ferencváros „József Attila” díja:
Bachman Gábor

„Ferencváros Sportjáért” díja:
Hesz Mihály

„Ferencváros Közbiztonságáért” díja:
Sterl István

Ster Csaba

Ferencváros „Pro Facultate” díja:
Beleznay Tamás

Gyarmatiné Kihercz Piroska
Kékesi Györgyné
Török Alfréd

„Ferencváros Schmidt Egon” díja:
Gerséné Varga Ildikó

Ferencváros „Magyary Zoltán” díja:
Romhányi Ildikó

Dr. Tomasószkiné dr. Kovács Györgyi

Ferencváros „Pro Sanitate” díja:
Dr. Zegnál Mária
Potoczky Jenőné

„Ferencváros Bárány János díja”:
Elekes Géza

Ferencváros „Humanitas” díja:
Dobák-Kiss Tímea

Polgármesteri elismerő oklevelek:
Bartos Barbara

Illés Klára
Nyíri Béla
Babják Edit
Bálint LászlóImpresszum  Adatvédelem