Szépkorú köszöntése

Szépkorú köszöntése
Burán Károly 90 éves

2018. november 29. | szépkorú, 90 év, születésnap, Burán Károly, ünneplés, köszöntés, Kállay Gáborné

November 29-én Kállay Gáborné alpolgármester asszony köszöntötte József Attila-lakótelepi otthonában a 90 éves Burán Károlyt.

Burán Károly 1928. november 17-én született Monoron. Lakatosként kezdte pályafutását, majd elvégezte a politikai főiskolát, 38 évig dolgozott a Szakszervezetek Országos Tanácsánál politikai munkatársként. Négy kormánykitüntetéssel, SZOT-érdemrenddel és Felszabadulás érdemrenddel ismerték el munkáját. Nyugdíjaztatása után még 11 évig dolgozott kertészként.

1952-ben nősült, felesége a MÁV-nál dolgozott. Leánya 1954-ben született, fiúunokája villamosmérnök-konstruktőr, leányunokája a filmszakmában dolgozik.
1963-ban költöztek a Dési Huber utcába, 8 éve megözvegyült, azóta egyedül él.
Testileg-szellemileg friss, kitűnő a humora, aktív, ellátja magát. Sokat olvas, minden hétfőn ultizik a barátaival, tavasztól őszig pedig Zebegényben kertészkedik.

Kállay Gáborné alpolgármester asszony átadta a miniszterelnök által küldött emléklapot és a Ferencvárosi Önkormányzat virágcsokrát, az ünnepelt a hosszú élet titkát firtató kérdésre pedig vidáman így válaszolt: nem szabad korán meghalni. Majd hozzátette: a hosszú élet titka a mértékletes bor- és pálinkafogyasztás, valamint az embert körülvevő barátok.

Isten éltesse sokáig Károly bácsit!Impresszum  Adatvédelem