Boldogságóra, békés iskolák és digitalizáció

Boldogságóra, békés iskolák és digitalizáció
7. Ferencvárosi Szociálpolitikai Kerekasztal

2018. november 23. | Ferencvárosi Szociálpolitikai Kerekasztal, Kállay Gáborné, Fleischer Sára, iskola, oktatás, digitalizáció, Bagdy Emőke, Békés Iskolák, L. Ritók Nóra, Igazgyöngy Alapítvány

A család és az iskola kapcsolatát, valamint az oktatási intézmények 21. századi kihívásait helyezte fókuszába a 7. Ferencvárosi Szociálpolitikai Kerekasztal, amely egy komplex, előadásokból és kiscsoportos beszélgetésekből összeállított programmal várta az érdeklődőket.

Kállay Gáborné alpolgármester köszöntőjében emlékeztetett Ferencváros családbarát intézkedéseire, a diákok sokrétű támogatására, és arra, hogy a városvezetés elkötelezett a nálunk működő oktatási intézmények fejlesztése mellett. Kiemelte, míg 2014-ben csupán két ifjúsági közösségi tér működött a kerületben, idén már hat várja a diákokat, és hamarosan egy újabb nyílik a Ráday utca 18.-ban. További cél, hogy a József Attila-lakótelepen is létrejöhessen egy hasonló intézmény.

Fenyegetés vagy lehetőség? – Fleischer Sára, a Microsoft Magyarország oktatási konzulense ezt a kérdést járta körül az iskolai digitalizációt bemutató prezentációjában. Elmondta, az infokommunikációs eszközök és ügyes programok, applikációk használatával a tanóra 45 percébe többféle tevékenység fér bele, mintha a pedagógus csupán a tankönyvet és a táblát használná. Előadása során a hallgatóságnak egyszerű és könnyen használható, beépíthető tippeket is adott a digitális, internetes eszközök használatával kapcsolatban.

A pozitív pszichológia eszközeit használja a Boldogságóra program, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke, célja pedig, hogy ötleteket adjon a boldogságra való képesség fejlesztéséhez. A résztvevők megismerkedhettek az összefogásra, szolidaritásra és együttműködésre nevelő Békés Iskolák projekttel is. Végezetül a problémás szülők kezelését mutatta be a Berettyóújfalu környékén, mélyszegénységben élőket komplexen, gyerekekkel és családdal együtt támogató L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője.

Délután a ferencvárosi ifjúsági közösségi terekkel, valamint az óvodai-iskolai pszichológusi és szociális segítő hálózattal ismerkedhettek a résztvevők.

(Forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem