Oktatási és Ifjúsági Kerekasztal

Oktatási és Ifjúsági Kerekasztal
Új módszer fogja segíteni a diákok iskolai előmenetelét

2018. október 17. | Oktatási és Ifjúsági Kerekasztal, British Council, Kállay Gáborné, Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, FEGYIÖK, Jennie King, Tarján Edina, Emberi Erőforrások Minisztériuma

A kerületi iskolák vezetői, illetve a kulturális, ifjúsági szervezetek képviselői részvételével október 17-én ismét megrendezték az Oktatási és Ifjúsági Kerekasztalt, amelyen összegezték a 2018/2019-es tanév legfontosabb feladatait, valamint bejelentették, hogy a British Council Magyarországon elsőként Ferencvárosban indítja el új oktatási programját.

Az ülést Kállay Gáborné köszöntője nyitotta meg, aki felsorolta az előző összejövetel óta elért sikereket, lezajlott programokat. Kiemelte a nagysikerű Ferencvárosi Ádámok és Évák kezdeményezést, amely jövőre 7 iskola 77 diákja segítségével Mátyás király korába kalauzolja majd el a nézőket. Emlékeztetett a díjnyertes József Attila mobilapplikációs sétára, amely már angolul is hozzáférhető, valamint közölte, hamarosan elérhető lesz a józsefvárosi önkormányzattal közösen kifejlesztett Pál utcai fiúk séta is. 

Az alpolgármester beszélt a Corvinus Egyetem Turizmus Tanszékével kialakított szoros együttműködésről, valamint megemlítette, hogy a Kinizsi utca 12. szám alatt hozzák létre a Károli Gáspár Református Egyetem új komplexumát, az évek óta üresen álló Schöpf-Merei Kórház épülete pedig gyógyszerésztudományi kampuszként születik újjá. Beszámolt a ferencvárosban történt, ifjúságot érintő infrastrukturális fejlesztésekről is: a Kosztolányi Dezső Általános Iskola 40 százalékos önkormányzati finanszírozással kapott új tornatermet, befejeződött a Lobogó Jégcsarnok felújítása, zajlik a két éve megnyílt H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér bővítése, és új lendületet kapott az Üllői út 87. alatt működő Ferencvárosi Tanoda is. Végezetül üdvözölte a Ferencvárosi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) újonnan megválasztott vezetőit, majd megköszönte a leköszönő képviselők, tisztségviselők lelkes és odaadó munkáját, hiszen szívüket-lelküket beletették a programok szervezésébe.

A British Council az Egyesült Királyság oktatással, művészetekkel és civil szférával foglalkozó képviselete, amely Társadalmi és vállalkozói készségek az iskolában címmel hirdet oktatási programot a IX. kerületben. Az elképzeléseket Jennie King és Tarján Edina prezentálta. Elmondták, az oktatási anyag már több országban működik, azonban Magyarországon – az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben – először Ferencvárosban fogják kipróbálni. Hozzátették, azért esett a választásuk a kerületre, mert itt stabil szakmai alapok, és erős önkormányzat-iskolák közti kapcsolat áll rendelkezésre. Cél a diákok középiskolai előmenetelének segítése a 21. században fontos kompetenciák: kreativitás, problémamegoldás, kritikai gondolkodás és kezdeményezőkészség által. Fontos továbbá, hogy a program segítségével társadalmilag is hasznos mikroprojektek valósulhassanak meg.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem