Mit tehetünk az őszi-téli betegség ellen?

Mit tehetünk az őszi-téli betegség ellen?
Nyílt nap az Indiso-ban

2018. október 10. | indisó, sóklinika, ingyenes, nyílt nap, léguti, betegségek

A Ferencváros Önkormányzata által megszervezésre kerülő Nyitott Egészségnapon felbuzdulva az Ferencvárosi Sóklinika is ingyenes nyílt napot szervez október 13-án Ferencvárosban. Ingyenes próbalehetőség, előadások és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

Sokunk számára ismerős, hogy gyermekeink a hosszú nyári szünetet követően, a tanévkezdéskor, legyen az iskola vagy óvoda, pár hét után valamilyen légúti betegséggel küzdenek. Folyik a gyerek orra, köhög, rosszabb esetben még lázas is. Ezért mindenkiben felmerül a kérdés, hogy meg lehet-e előzni ezt a tipikusan őszi-téli betegséget, ezért az immunerősítést célozzuk meg, így kisebb lesz az esélye a fertőzésnek vagy nem húzódik el annyira a betegség.

A kiegyensúlyozott, minőségi táplálkozás és sok vitamin, valamint a nyugodt, gyerekek esetében 9-11 óra alvás mindenképpen segít – nemcsak a gyerekeknek, de saját magunk és családunk esetében is oda kell ezekre figyelni! Tankoljuk fel szervezetünket vitaminokkal, használjuk ki az őszi gyümölcsök jótékony hatásait, mint az alma, barack, szőlő, szilva.

A rendszeres mozgás is sokat segít! Fontos, hogy a gyerek naponta minél több időt töltsön a szabad levegőn, mozogjon, sportoljon.

A gyerekek sokkal intenzívebben és hatékonyabban reagálnak a természetes gyógymódokra, ezért javasolják sokszor az orvosok is az egészségügyi száraz sóterápiát. Számos légúti betegséget előz meg és kezel magas hatásfokkal, erősíti a szervezet ellenálló és regeneráló képességét.

A gyerekek ellenállóbbak lesznek a kórokozókkal szemben, nem húzódnak el annyira a betegségek, így kevesebb a hiányzás – oviból, suliból, de a szülőknek is a munkahelyről.

A nyílt napra a belépés ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött a termek befogadóképessége miatt. Jelentkezni a ferencvaros@indiso.hu címen lehet.Impresszum  Adatvédelem