Együtt játszott a kerület minden óvodása

Együtt játszott a kerület minden óvodása
Sportdélelőtt a Nyúldombon

2018. szeptember 27. | IV. ÉletMiNŐség Fesztivál, meghívó, egészség, életmód, bemutató, kóstoló, tanácsadás, konzultáció, FMK

Elefánttalpas verseny, sárkányetetés, hernyójárás. A József Attila-lakótelepi Nyúldombon 26. alkalommal megrendezett Ferenc-napi Óvodás Játékok elnevezésű vidám vetélkedő végén minden apróság ajándékkal térhetett haza.

– A Napsugár Óvoda önkormányzati támogatással szervezett sportos délelőttje eleinte csupán a lakótelepi oviknak szólt, ám fokozódó sikere egyre több intézményt vonzott, így mára a kerület mind a tíz óvodája hivatalos a jeles napra – mesélt a népszerű programról Bakonyi Ágnes, a Napfény Óvoda vezetője.  A 250 gyerek részvételével zajló sportrendezvényen az ovis csoportok rövid bemelegítő futás után vágtak neki a változatos próbatételeknek. Az idén az állatvilág köré szerveződő vetélkedő egyes állomásain célba dobhattak egy sárkány szájába, pókhálóba ragadt legyeket szabadítottak ki, vagy éppen a lábukra szerelt elefánttalp segítségével kellett átkelniük a képzeletbeli mocsáron. A kicsiknek számos olyan ügyességi feladatban – mint például a hernyójárás – is helyt kellett állniuk, amellyek teljesítéséhez összehangolt csapatmunkára volt szükség.

A vidám versengés után az egyik óvónéni elmondta a Répa című mesét, majd a vállakozó kedvű gyerekek is előadhattak állatos fabulákat, illetve dalokat. Az eredményhirdetést Zombory Miklós alpolgármester vezényelte le, aki köszöntője után kiosztotta a jutalmakat a résztvevőknek. Ezen a versenyen mindenki nyert, hiszen amíg az óvodák hasznos sporteszközökkel (kisbicikli, motor, roller) gazdagodtak, a gyerek egyéni ajándékot, valamint gyümölcslevet és müzliszeletet kaptak.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem