Dr. Fenyvesi Máté köszöntése

Dr. Fenyvesi Máté köszöntése
85 éves lett „Tüske”, a Fradi örökös bajnok szélsője

2018. szeptember 25. | Fenyvesi Máté, köszöntés, Tüske, Fradi, FTC Ferencvárosi Torna Club, ünnep, Népligeti Sportközpont, FTC Baráti Kör, Bálint László, a BK elnöke, majd Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója méltatta az ünnepeltet, aki egy új, 85-ös számú Fradi-mezt is kapott. A születésnapon részt vett Bácskai János

Szeptemberben ünnepelte 85. születésnapját Fenyvesi Máté, a Ferencváros egykori válogatott labdarúgója. A zöld-fehérek kiválóságát ez alkalomból többször is köszöntötték, legutóbb a Népligeti Sportközpontban, a Liget Hotelben.

A magyar labdarúgás legnagyobb klubsikerét a Ferencváros érte el 1965-ben, amikor megnyerte a Vásárvárosok Kupáját – a torinói fináléban a győztes gólt Fenyvesi Máté fejelte a Juventus hálójába. A Jánoshalmáról elszármazott, rövid haja miatt Tüske becenevű szélső Kecskemétről került az Üllői útra, és tizenhat éven át szolgálta a zöld-fehér klubot: 343 mérkőzésen 84-szer talált a kapuba. Négyszer lett bajnok a Fradival, egyszer Magyar Kupát nyert. A nemzeti csapatban 76 alkalommal szerepelt, nyolc gólt szerzett, és tagja volt az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatottnak.

A futball mellett fontosnak tartotta a tanulást is. Még játékosként diplomázott az Állatorvos-tudományi Egyetemen, 1998-ig különböző helyeken dolgozott állatorvosként. A rendszerváltás után politikai pályára lépett, előbb önkormányzati, majd országgyűlési képviselő volt 2006-ig. Sportolói és közéleti tevékenységéért több rangos kitüntetést kapott. 

A 85 esztendős csatárt a Népligeti Sportközpontban, az FTC Baráti Kör összejövetelén köszöntötték. Először a 76-szoros válogatott labdarúgó, Bálint László, a BK elnöke, majd Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója méltatta az ünnepeltet, aki egy új, 85-ös számú Fradi-mezt is kapott. A születésnapon részt vett Bácskai János, Ferencváros polgármestere is, aki – köszöntő szavai után – az önkormányzat nevében egy ajándékcsomagot adott át az egykori támadónak.

Fenyvesi Máté nagyon boldog volt, hogy ilyen sokan eljöttek őt ünnepelni, és hogy láthatják, milyen jól tartja magát.

(Forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem