„Új köntösbe bújik” a szakrendelő épülete

„Új köntösbe bújik” a szakrendelő épülete
Az energetikai felújítás ideje alatt a rendelések zavartalanul folytatódnak

2018. szeptember 7. | Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kft., Mester utcai szakrendelő, energetikai korszerűsítés, felújítás, Zombory Miklós, Jelinek Benjámin

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. Mester utcai szakrendelőjében energetikai korszerűsítés zajlik. A munkálatok tervek szerinti haladását Zombory Miklós alpolgármester a helyszínen is megtekintette.

Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016 májusában nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága által kiírt felhívásra.

Kerületünk 209 millió forint összegű támogatásban részesült az „Önkormányzati Épületek Épületenergetikai Fejlesztése Ferencvárosban” elnevezésű pályázaton, melyhez az önkormányzat 106 millió forint önrészt biztosított. A Támogatási Szerződés megkötése 2018. január 9-én történt meg.

Az elnyert forrásból megvalósul az épület homlokzatszigetelése, a nyílászárók korszerű, műanyag szerkezetekre való lecserélése, a lapos tető hő- és vízszigetelése, valamint egy napelemrendszer telepítése.

A projekt – melynek befejezését december közepére tervezik – megfelelő ütemben halad, hiszen a munkaterület májusi átadása óta nagy volumenű, kézzelfogható előrelépések történtek. Előbb a régi kazánok elbontása és cseréje, valamint a belső udvari nyílászárók cseréje készült el, ezt követte a lépcsőházi fal bontása. A belső udvarban a bontási munkálatok utáni helyreállítás, illetve a homlokzati falak szigetelése júliusban kezdődött meg. Mindeközben az utcai (külső homlokzati) nyílászárók cseréje is lezajlott.

A felújítás ideje alatt a rendelések megszervezése és működése – az átmenetileg megváltozott körülményekhez igazodva – zavartalan.

A szakrendelő épületének renoválása régi terve volt a kerület vezetésének, a képviselő-testület éppen ezért ragadta meg a pályázati forrás lehetőségét. A projekt céljának megfelelően a beruházás eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el. Mindez azt jelenti, hogy a szakrendelő nem csupán esztétikailag újul meg, hanem a fenntartási költségei is kedvezőbbek lesznek.

„A felújítás során már eddig is többször meglátogattam a szakrendelőt Jelinek Benjámin orvos-igazgatóval. Nagyon örülök, hogy gördülékenyen, a terveknek megfelelően haladnak a munkálatok, és ezalatt a rendelés zavartalan” – mondta el Zombory Miklós. Az egészségügyért felelős alpolgármester szerint a külső homlokzat szigetelésével - ami a felújítás következő lépése - nem csak a hang-, illetve hőszigetelés lesz megoldott, hanem a rendelő esztétikailag is megújul, megszépül.

Jelinek Benjámin megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a kollégák és a betegek megértését, türelmét a munkavégzés okozta esetleges kellemetlenségek iránt. „Nem sokára egy megújult rendelőben tudjuk majd fogadni a betegeket” – ígérte az orvos-igazgató.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem