Elstartolt az új tanév

Elstartolt az új tanév
Tanévnyitó a Kosztolányiban

2018. augusztus 31. | központi tanévnyitó, Kosztolányi Dezső Általános Iskola, Belső-Pesti Tankerületi Központ, Dicső István, Garamvölgyiné Mérei Judit

Ferencváros központi tanévnyitóját a Kosztolányi Dezső Általános Iskolában rendezték meg. Az országban idén több mint 1 millió diák számára kezdődik el a tanév, a Belső-Pesti Tankerületi Központ ferencvárosi intézményeiben pedig 433 elsős lépi át először az iskola kapuját. Az ünnepségen részt vett Kállay Gáborné alpolgármester asszony is.

Ünneplőbe öltözött diákok töltötték meg az Ifjúmunkás utcai iskola udvarát az augusztus 31-i tanévnyitó ünnepségen: szeptember 3-ától 337 tanuló ül be a padokba minden hétköznap. A Kosztolányiban elsősökből sincs hiány: az intézmény ebben az évben két elsős osztályt indít, melyekben 54 kisdiák tanul majd írni, olvasni, számolni. A gyerekek zenés-verses-táncos műsora után Dicső István, a Minősített Tehetséggondozó Műhelyként működő intézmény igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskolakezdők ilyenkor fokozott figyelmet érdemelnek, hiszen mindenkinek a torkában dobog a szíve, mikor először lépi át az iskola kapuját. – A mezőgazdaságban szeptember az áttelelő növények vetésének az időszaka, melyeket nyár elején szüretelnek. Úgy töltsük együtt ezt az időt, hogy legyen mit leszüretelnünk a tanév végén – fogalmazta meg jókívánságait az igazgató. Az idei változásokról szólva közölte, az együttműködés szép példájaként a nemrégiben elkészült, új tornatermet közösen fogják használni az Epres Óvodával, sőt, a szomszédban zajló felújítási munkák miatt az ovisok év végéig az iskola udvarát is igénybe vehetik.

Garamvölgyiné Mérei Judit, a Belső-Pesti Tankerületi Központ osztályvezetője lapunknak elmondta, az általuk fenntartott ferencvárosi köznevelési intézményekben 3009 általános iskolás kezdte meg a tanévet, és ehhez hozzáadódnak még az egyházi, illetve alapítványi fenntartású iskolák diákjai. A vezető pozitív fejleményként számolt be arról is, hogy idén 169-cel többen kezdik el a IX. kerületi általános és középiskolákban a tanévet, mint tavaly, az elsősök pedig 37-tel vannak többen az előző évhez képest.

Az évnyitóünnepség után a tanulók saját osztálytermükbe vonultak, hogy osztályfőnökeiktől megtudják a legfontosabb tudnivalókat a tanítás rendjéről, az étkezési és napközis lehetőségekről. Az iskolapadokon már várták őket a tankönyvek és az önkormányzat ajándék tornazsákja, valamint taneszközcsomagja, amely többek közt füzeteket, színezőt, ceruzákat, uzsonnástasakot, sőt még számológépet is rejtett magában. Bár az oktatás már a következő hétfőn megkezdődött, a kicsiknek mégsem kellett aggódniuk, az első tanítási napon ugyanis csupa könnyed program várta őket: a reggeli után bejárták az iskola épületét, megismerkedtek az ábécés könyvvel, rajzoltak és tornáztak.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem