Ferencvárosba költözött a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató

Ferencvárosba költözött a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató
Új székházat adtak át a Soroksári úton

2018. augusztus 30. | Ferencváros, infokommunikáció, székház, Soroksári út, IT Services Hungary Kft., ITSH, Mill Park, Vargha Tamás, Erik Slooten, Adel Al-Saleh, Bácskai János

Ünnepélyes eseményen adták át augusztus 30-án az IT Services Hungary Kft. (ITSH) új székházát, amely a Soroksári út Tóth Kálmán utca sarkán elhelyezkedő, 36 ezer négyzetméteres Mill Parkban kapott helyet. A cég, – amely a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató Magyarországon – több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat hazánkban.

– A munkahelyek száma helyett egyre inkább az ott előállítható hozzáadott érték a munkahelyteremtés legfontosabb szempontja Magyarországon – mondta az avatóünnepségen a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára. Vargha Tamás hangsúlyozta, az olcsó munkaerőre épülő foglalkoztatás egyre jobban háttérbe szorul, hiszen az elmúlt években hazánk sokat lépett előre a fizetések felzárkóztatása terén. Hozzátette: az ITSH jól képzett szakembereket foglalkoztat, kapcsolatokat épített ki a magyar közép- és a felsőoktatással, jelenléte és terjeszkedése fontos visszajelzés az ország fejlődéséről.

Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója szerint a több mint 17 ezer négyzetméteren 2500 munkavállalót befogadó új budapesti székház is azt jelzi, hogy a cég minden szolgáltatása jelentős növekedés előtt áll, munkavállalói érdeklődnek a jövő kihívásai iránt. – A jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően a vállalat minden mérnöki képességgel rendelkezik, amire a piacnak szüksége lehet – tette hozzá.

Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója kijelentette: fekvésének és felkészült szakembereinek köszönhetően Magyarország fontos szerepet tölt be a cég stratégiájában. Hozzátette, a globális technológiai versenyben a jól képzett munkavállalókért is egyre nagyobb a verseny.

Az eseményre meghívást kapott Bácskai János, Ferencváros polgármestere is, aki lapunknak kijelentette: a IX. kerület ma már nem csupán a társasházak, hanem az irodaházak építtetői számára is kiemelt célpont. A városvezető szerint ez, a kerület presztizsének továbbemelésén túl azért is fontos, mert a gyakran több ezer, jól képzett dolgozónak munkahelyet biztosító, korszerű komplexumok jelentős adóbevételt generálnak Ferencváros számára.

Az ITSH még 2017 elején azért döntött a IX. kerület irodaház mellett, mert a modern infrastruktúra és az innovatív megoldások illeszkednek a cég kultúrájába. Ráadásul így valamennyi budapesti munkatársát egyetlen helyszínre tudja csoportosítani, amely intenzívebbé teheti a kollaboratív munkakultúra megjelenítését, a személyre szabott terek pedig a legújabb munkahelyi trendeknek is megfelelnek.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem