„Három kívánság”

„Három kívánság”
A Nándori Cukrászda alkotása lett Magyarország cukormentes tortája!

2018. július 31. | „Három kívánság”, Nándori Cukrászda, torta, Magyarország cukormentes tortája

2013 és 2014 után harmadik alkalommal választották meg a Ráday utcai Nándori Cukrászda legújabb „tortakölteményét” Magyarország cukormentes tortájának. A „Három kívánság” elnevezésű torta a kategória alapelveinek megfelelően sem cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz.

A verseny kiírása szerint a cél az, hogy újításra ösztönözzék a cukrászokat, így mindig csak új recepteket várnak. Fontos, hogy a torta egészséges alapanyagokból készüljön, és hogy valamilyen módon köthető legyen Magyarországhoz – mondta Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke.

Magyarország tortája idén a Komáromi kisleány lett, melyet a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készített. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett tortát a Nándori Cukrászda készítette. A Három kívánság nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.

A patinás ferencvárosi cukrászda amellett, hogy harmadik alkalommal hódítja el a kategóriában az év legkiválóbb tortája címet, 2016-ban „Vezúv” néven az Év fagylaltját is megalkotta.

Bechmann György, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke hozzátette: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által idén hetedik alkalommal meghirdetett versennyel azt szeretnék ösztönözni, hogy azok számára is készüljön jó minőségű sütemény, akik nem fogyaszthatnak cukrot. A cukormentes tortánál kiemelt szempont a szénhidráttartalom és a kalóriaérték is.

A két tortát és a Szent István-napi kenyeret először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Gratulálunk a Nándori Cukrászdának!

(forrás: hirado.hu)Impresszum  Adatvédelem