Kitüntetett köztisztviselők

Kitüntetett köztisztviselők
„Ferencváros Magyary Zoltán Díja”

2018. július 10. | „Ferencváros Magyary Zoltán Díja”, Köztisztviselők Napja, Polgármesteri Hivatal, Jegyzői dicséret, Dombóvári Csaba, Bácskai János, Romhányi Ildikó, Tomasószkiné Kovács Györgyi

A köztisztviselők és közalkalmazottak napja alkalmából adták át Ferencváros Magyary Zoltán-díjait azoknak a dolgozóknak, akik legalább 10 esztendeje kiemelkedő színvonalon végzik munkájukat a Polgármesteri Hivatalban. Dombóvári Csaba jegyző szerint az elismerés arra is felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus ügyintézés világában sem veszhet ki a szakmából az emberi tényező.

A díj névadója, Magyary Zoltán a Közigazgatástudományi Intézet alapítója és vezetője, a 20. századi közigazgatás-tudomány nemzetközi hírű művelője volt. A nevével fémjelzett, 2011-ben indult kormányzati fejlesztési program takarékosabb, átláthatóbb, egyszerűbb közigazgatást tűzött ki célul. Dombóvári Csaba, Ferencváros jegyzője köszöntőjében arra figyelmeztetett, bár a szakma slágertémája az elektronikus ügyintézés, amely valóban az ügyfelek kényelmét szolgálja, mégis látni kell, hogy ezáltal a folyamat egyre személytelenebbé válik. – Holott a rendszer mögött ott az ember, a köztisztviselő, a közszolga, aki képes a másik fél egyéni élethelyzetét megérteni, és helyesen megítélni – tette hozzá.

Bácskai János polgármester az önkormányzati munka fontos pillérének nevezte a köztisztviselőket. Példaként említette, hogy a hivatal több mint 50 civil szervezettel tart fenn kapcsolatot, ebben pedig jelentős szerepük van a köztisztviselőknek. A beszédek után Bakos-Kiss Gábor színművész Gogol revizorjából adott elő egy vidám részletet, majd Bácskai János és Zombory Miklós alpolgármester átadta a Magyary Zoltán-díjat Romhányi Ildikónak és Tomasószkiné Kovács Györgyinek.

Gratulálunk elismerésben részesülő kollégáinknak!


Romhányi Ildikó -„Ferencváros Magyary Zoltán Díja”

Revizorként került Ferencvárosba 1999-ben. Már ellenőrzési munkája során is kitűnt segítőkészségével, munkabírásával. Egy éven belül a Pénzügyi Iroda Költségvetési Csoportja feladatainak koordinálásáért lett felelős. A rá bízott feladatok ellátása során tökéletesen vette az akadályokat, legyen az jogszabályi változás, a kollégák betanítása vagy a munkafegyelem betartása.
2013. február 1-től a Pénzügyi Iroda irodavezető-helyettese. Az összes szakterületen jártas, a hibákat azonnal kiszűri. 18 hivatalban eltöltött éve során szakmai felkészültségét, rátermettségét, terhelhetőségét sokszor bizonyította már. Megszámlálhatatlan munkaórát töltött az integrált pénzügyi rendszer kiépítésével és tökéletesítésével. Szükség esetén az esti órákban és hétvégén is segíti az irodavezető munkáját a költségvetés és a zárszámadás határidőre történő elkészítésében.  Kiemelt figyelmet fordít a költségvetési előirányzatok lekötöttségére. Kollégáival jó a kapcsolata, mindenkinek igyekszik megfelelő szakmai segítséget nyújtani.

Dr. Tomasószkiné dr. Kovács Györgyi -„Ferencváros Magyary Zoltán Díja”

2003. október elsejétől, vagyis idén 15 éve dolgozik az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában. Jelenleg a Humánszolgáltatási Iroda Intézményfelügyeleti Csoportjának vezetője. Munkáját nagy kitartással és szakmai hozzáértéssel végzi. Mindig ügyel a határidők, illetve a jogszabályok pontos betartására. Gyors munkatempó, szakszerűség és magas színvonalú feladatellátás jellemzi. Gyorsan reagál az új kihívásokra. Feladatainak ellátásához szükséges elméleti tudását folyamatosan fejleszti.
Több éves tapasztalatával segíti az iroda felügyelete alá tartozó intézmények munkáját. Kiemelt figyelmet fordít az általa nyújtott tájékoztatások alaposságára. Jó kapcsolatot ápol a felettes szervekkel, az Iroda felügyelete alá tartozó intézményekkel, a társhatóságokkal, és a civil szervezetekkel is. Az eltelt évek alatt nagy szerepet vállalt a Ferencvárosban kiemelkedően működő „civil” pályázati rendszer kialakításában.

(Forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem