Új autót kapott a rendőrség

Új autót kapott a rendőrség
Önkormányzati hozzájárulás a hatékony rendőri munkához

2018. július 6. | bűnüldözés, felderítés, személygépkocsi, Ferencváros Önkormányzata, támogatás, IX. kerületi rendőrkapitányság, Bácskai János, Ámán András

A bűnüldözést és a felderítési munkát szolgálja az a Dacia Duster típusú személygépkocsi, amely beszerzéséhez Ferencváros Önkormányzata biztostott hárommillió forintot a IX. kerületi rendőrkapitányság számára. A gépjármű indítókulcsát Bácskai János polgármester adta át Ámán András kapitányságvezetőnek július 6-án.

A ferencvárosi kapitányság Haller utcai épületének udvarán tartott átadóünnepségen Bácskai János kiemelte, a felderítési mutatók tekintetében a IX. kerületi rendőrség tavaly az előkelő harmadik helyen végzett a 23 budapesti kerület rangsorában. – Nagy köszönet illeti ezért kapitány urat és az állomány tagjait, hiszen ilyen szép eredményt csak szisztematikus munkával, és nagy fegyelmezettséggel lehet elérni – jelentette ki a városvezető, aki azt is elmondta: az önkormányzat anyagi és egyéb támogatásokkal, például szolgálati lakások biztosításával igyekszik segíteni a rendőrség munkáját, az állomány megtartását.

Ámán András r. alezredes beszédében köszönetét fejezte ki a helyhatóságnak az autó beszerzéséhez nyújtott segítségnyújtásért. Elmondta, két éve, amióta ő vezeti a kapitányságot, az önkormányzat támogatása töretlen, amelyre ők minden igyekezetükkel megpróbálnak rászolgálni. Hozzátette, a ferencvárosiak egyre inkább tudják, hogy bármikor fordulhatnak a rendőrség munkatársaihoz, akiktől mindig megkapják a kellő jogi, szakmai és emberi segítséget. A kerület főrendőre néhány örvendetes statisztikai adatot is ismertetett a megjelentekkel: idén eddig mindössze egy autót loptak el a kerületből, a gépjárműfeltörések száma pedig 38, ami a legkevesebb az elmúlt tíz esztendő hasonló időszakát tekintve. Volt olyan év, amikor több mint 600 gépkocsit törtek fel Ferencvárosban. Hozzátette: amellett, hogy csökken a bűnesetek száma, erőteljesen javul az eredményes felderítések mutatója is.

Az esemény következő momentuma az autó kulcsainak ünnepélyes átadása, és a jármű beindítása  volt. Ezt követően Bácskai János egy meglepetéssel is megörvendeztette a rendőrség munkatársait: Ferencváros Önkormányzata a kapitányság címerével ellátott, számozott, zöld-fehér mezeket ajándékozott a szerv focicsapatának tagjai számára.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem