„Pro Sanitate Ferencváros” díj

„Pro Sanitate Ferencváros” díj
Ferencváros elismerése az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

2018. július 5. | „Pro Sanitate Ferencváros” díj, Semmelweis-nap, Zombory Miklós, Potoczky Jenőné, Dr. Zegnál Mária, Talapka Gergő, Dr. Kovács József, Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Kimagasló és példamutató tevékenységéért idén Potoczky Jenőné asszisztens és Dr. Zegnál Mária háziorvos vehette át Zombory Miklós alpolgármestertől Ferencváros Önkormányzatának kitüntetését.

Az önkormányzat és a fenntartásában működő Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. közös Semmelweis-napi ünnepségén adták át az idei „Pro Sanitate Ferencváros” díjakat, amely a kerület egészségügyi ellátása érdekében – legalább 10 éven át – kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományozható.

A július 5-én, a Toronyház utcai Közösségi Házban tartott eseményen Talapka Gergő alpolgármesteri tanácsadó köszöntötte az egybegyűlteket, majd Zombory Miklós köszöntője következett. Ferencváros egészségügyért felelős alpolgármestere emlékeztetett: az idén 200 éve született Semmelweis Ignác születésének napján évről-évre köszönetet mond az ország az egészségügyben tevékenykedőknek az intézményekben nap mint nap végzett áldozatos munkájáért. Zombory Miklós ennek megfelelően Ferencváros Önkormányzata és lakosai nevében is köszönetet mondott a jelenlévőknek.

Az alpolgármester elmondta, 2018 kiemelt év Ferencváros egészségügyi ellátása szempontjából, több olyan nagy horderejű, egészségügyet érintő beruházás is megvalósulhat, amely már évek óta előkészítés alatt áll. Ilyen például a Mester utcai Szakrendelő teljeskörű energetikai korszerűsítése, valamint a Radiológiai szakrendelés digitális röntgenberendezésének beszerzése is, melynek köszönhetően ősztől a kor kívánalmainak megfelelő műszerrel készülhetnek el a FESZ-ben is a röntgenfelvételek.

Örvendetesnek tartja, hogy a Szakrendelő a Semmelweis-nap alkalmából jutalomban tudja részesíteni dolgozóit, valamint azt a kormányzati intézkedéssorozatot, melynek köszönhetően gyakorlatilag valamennyi egészségügyi munkát végző munkaköri csoportban emelkedtek és emelkednek az idén is a munkabérek.

Zombory Miklós végezetül biztosította a jelenlévőket arról, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten a továbbiakban is mindent meg kíván tenni az egészségügyi szakmai tevékenység anyagi és erkölcsi támogatásának megvalósítása érdekében.

Dr. Kovács József, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatójának köszöntője után Zombory Miklós átadta a kitüntetéseket és méltatta a két díjazottat.

Az ünnepségen Kecskeméti Róbert előadóművész musical és operett-dalokat énekelt.


Potoczky Jenőné - „Pro Sanitate Ferencváros” díj

Potoczky Jenőné 1960 óta szolgálja lelkiismeretesen az egészségügyben dolgozó orvosokat, kollégákat és betegeket, mint műtős asszisztens, andrológiai szakasszisztens, műtő vezető. Az elmúlt 57 év alatt számos műtétnél és beavatkozásnál asszisztált.
2001 óta dolgozik a Mester utcai szakrendelőben. Először az urológián és andrológián, mint szakasszisztens, később pedig a kialakításra került egynapos sebészeten, mint műtős asszisztens.
Szakmai tudása, nyugalma, mindig mosolygós és pozitív személyisége biztos és kiemelkedő munkát biztosít az intézetnek és a kollégáknak.
Munkatársai tisztelik, sokszor kérik tanácsát. Az intézetben 2007 óta közel 5600 műtét stabil hátterét biztosította szaktudásával.

Dr. Zegnál Mária -  „Pro Sanitate Ferencváros” díj

Dr. Zegnál Mária háziorvos, Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat 11. sz. felnőtt háziorvosi körzetéhez tartozó lakosság háziorvosi ellátását biztosítja, valamint működteti a körzetet a Drégely u. 19. sz. alatti orvosi rendelőben 1979 óta. Általános orvosi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerezte.
Rendelésén évente 8-9000 beteget lát el. Munkáját nagy szakmai tudással, pontossággal, empátiával, segítőkészséggel, a hozzá forduló betegek állapotának gyógyulása, egészségének megőrzése érdekében végzi. Naprakészen figyelemmel kíséri a szakmai változásokat, irányelveket. Rendelőjének eszköz- és műszerparkját folyamatosan fejleszti.
Betegei állapotát folyamatosan nyomon követi, kiváló szakmai és emberi kapcsolatokat ápol kollégáival és betegei hozzátartozóival is. Együttműködik a különböző önkormányzati intézményekkel.
Aktívan részt vesz a kerület egészségügyi alapellátásának működtetésében, fejlesztésében.Impresszum  Adatvédelem